de golden retrieverIndien je correcte informatie zoekt over Golden Retrievers ben je bij ons aan het correcte adres.

De Golden Retriever is een enorm populair hondenras en dit vooral bij gezinnen met kinderen, als wedstrijdhond en bij gehandicapte eigenaars.

Deze honden zijn bijzonder loyaal, speels en hun voornaamste bekommernis is het plezieren van hun baasjes. Het is dus niet verwonderlijk dat dit ras zo populair is want deze honden hebben niet alleen een fantastisch karakter maar zijn ook wondermooi.

De Geschiedenis Van De Golden Retriever

Dit ras werd ontwikkeld in de 19e eeuw in Schotland. Men denkt dat de Golden Retriever het resultaat is van het fokken en combineren van de Ierse Setter, de Newfoundlander en een (nu uitgestorven) Spaniëlras.

Lord Tweedmouth krijgt de eer toegedicht om als eerste dit ras te fokken op zijn landgoed in Schotland. Hij probeerde een hond te fokken die hield van water, veel energie had, lief en uiterst loyaal was.

Dit ras werd slechts naar Noord-Amerika gebracht eind 1890 en nam voor het eerst deel in een hondenshow in 1920. Dat is ook het moment waarop de Golden Retriever zijn uiteindelijke naam kreeg.

Hoewel dit ras origineel ontwikkeld werd als een jager zie je ze nu vaak in hondenshows. Indien je niet goed weet of een Golden Retriever een goede keuze is voor jou, zullen we jou hieronder enkele goede argumenten aanreiken waarom de Golden Retriever voor jou een goede keuze kan zijn.

Argument 1: Hun aantrekkelijk uiterlijk

Een van de belangrijkste redenen waarom de Golden Retriever zo populair is, is hun schoonheid en elegantie. Hun vacht is mooi dik met die mooie gouden haren die mooi oplichten in de zon en kunnen krullen.

Hun kleur varieert, afhankelijk van hun bloedlijn van wit tot dieprood. Hun donkere ogen doen je hart smelten en op hun gezicht lijkt wel een constante glimlach gebeiteld. Er zijn enkele minieme verschillen te vinden tussen Britse en Noord-Amerikaanse Golden Retriever.

De Britse Golden Retrievers hebben meestal een bredere borstkas en hoofd. In de meeste gevallen zijn ze zwaarder dan Amerikaanse Golden Retrievers. De Europese of Britse Golden Retrievers hebben donkere, ronde ogen en hun vacht is lichter. Mahonie en rood komen niet vaak voor. Amerikaanse Golden Retrievers zijn magerder en hun vacht kan een donkere, rode kleur aannemen. Hun tred is ook eleganter.

Argument 2 : Een goed karakter

Een andere reden waarom een Golden Retriever een goede keuze is, is hun goedaardige karakter. Het zijn ongelooflijk lieve honden en dat karakter zorgt ervoor dat ze een van de populairste rassen zijn. Ze zijn zachtaardig en ongelooflijk aangenaam gezelschap voor kinderen, volwassenen en andere dieren.

Bovendien zijn ze loyaal ten opzichte van hun baasjes en willen ze niets liever dan deze plezieren. Ze haten het als ze berispt worden en zullen echt alles proberen om je gelukkig te maken. Hun intelligentie zorgt ervoor dat ze vaak ingezet worden als geleidehonden.

Deze honden zijn zeker geen goede waakhonden omdat ze vriendschappelijk zullen omgaan met vreemden. Als je dus wil dat jouw hond jouw beste vriend wordt, moet je kiezen voor dit ras.

Argument 3 : Intelligentie

Een ongelooflijke intelligentie is ook een kenmerk van dit hondenras. Ze zijn echt slim en daarom is het ook gemakkelijk om hen zindelijk te krijgen. Omdat ze zo graag hun baasjes plezieren, zullen ze gemakkelijk te trainen zijn en vooral met hun gehoorzaamheidstraining zal je bijzonder snel vooruitgang boeken. Daarom ook dat het zo’n populaire geleidehonden zijn.

Argument 4 : Veel keuze in uiterlijk

Golden Retrievers vind je in alle soorten maten, gewichten en kleuren. Sommige zijn bijna wit, anderen hebben die diepe mahoniekleur terwijl nog anderen die mooie gouden vacht hebben waaraan ze hun naam te danken hebben. Afhankelijk van wat iemand wil, kan je kiezen uit verschillende kleuren en maten. Daarom is het gemakkelijk te begrijpen waarom zoveel mensen kiezen voor dit ras.

De Golden Retriever is dus gekend voor hun mooie uiterlijk, zachtaardige karakter, intelligentie en nog veel meer. Indien je bovendien een hond wil die zich gemakkelijk aanpast aan jouw levensstijl en aangenaam gezelschap is, dan is de Golden Retriever een mogelijke optie.

Deze informatie over de Golden Retriever is slechts het topje van de ijsberg, neem daarom je tijd om alle informatie op deze website te lezen. Ik ben zeker dat je nog veel meer nuttige informatie zal vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.