golden retriever puppy trainingHet belangrijkste dat je moet onthouden wanneer je een Golden Retriever pup adopteert, is dat je deze goed moet trainen.

Wat jij jouw puppy aanleert zal een zeer grote impact hebben op zijn gedrag als volwassen hond.

Golden Retrievers pups zijn echter gemakkelijk te trainen omdat ze hun intelligentie combineren met een wil om hun baasje te plezieren. Hieronder zullen we enkele golden retriever puppy training tips bespreken die je zullen helpen jouw puppy om te toveren in een gehoorzame en brave hond.

5 Golden Retriever Puppy Training Tips

TIP 1: Breng jouw puppy zo vroeg mogelijk in contact met andere mensen en huisdieren

Een van de belangrijkste tips die je kan krijgen wanneer je puppy’s traint, is dat je ze zo vroeg mogelijk in contact moet brengen met andere mensen, honden en huisdieren. Dit helpt hen het correcte gedrag te vertonen rond mensen en dieren. Ga met jouw puppy wandelen en zoek bewust contact met de andere honden die je tegenkomt.

TIP 2: Begin onmiddellijk met de zindelijkheidstraining

Je wilt jouw puppy zo snel mogelijk zindelijkheid bijbrengen. Je mag hier absoluut niet mee wachten en eigenlijk moet je hiermee beginnen zodra je voor de eerste keer door je voordeur stapt. De meeste puppy’s hebben nog niet de volledige controle over hun blaas en daarom is het beter om enkele kranten te leggen bij hun mandje. Wanneer hij goed gebruik maakt van deze kranten kan je deze verplaatsen naar een plaats dichter bij de deur. Zo zal hij snel leren om naar buiten te gaan wanneer hij moet plassen.

Tip 3: Gehoorzaamheidstraining.

Het is ook een goed idee om vroeg met de gehoorzaamheidstraining te beginnen. Normaal zullen Golden Retrievers bepaalde commando’s leren gehoorzamen vanaf 8 weken oud. Begin met enkele simpele opdrachten zoals ‘lig’, ‘blijf’ en ‘zit’. Het is wel aan te raden om deze commando’s thuis te oefenen want indien je dit probeert in een nieuw omgeving zullen ze snel afgeleid worden. Dit zal dan leiden tot frustraties bij jou en de puppy. Maak gebruik van veel maar wel korte sessies om telkens een commando per sessie aan te leren. Leer jouw puppy geen nieuw commando aan zolang hij de eerste niet volledig onder de knie heeft.

Tip 4: Bijtspeeltjes

Je kan onmogelijk vermijden dat puppy’s zullen bijten op dingen. Dit is zelfs een absolute zekerheid wanneer hun tanden groeien. Zorg er dus zeker voor dat er bijtspeeltjes beschikbaar zijn in jouw huis zodat jouw puppy zijn energie daar op kan richten. Indien hij toch begint te bijten in jouw spullen zorg er dan voor dat je hem dit kordaat verbied en toon hem zijn speeltjes zodat hij leert waarop hij wel en niet mag kauwen. Beloon jouw puppy wanneer hij kauwt op zijn speeltje in plaats van op jouw meubilair of in jouw schoenen.

Tip 5:  Verbied opspringen

Het verbieden van jouw puppy om tegen je op te springen is iets dat vaak (bewust) vergeten wordt. Dit wordt vergeten omdat iedereen het super schattig vindt wanneer een puppy dit doet, maar mensen vergeten dat dit een probleem wordt wanneer deze puppy opgroeit en uiteindelijk een volwassen hond wordt. Jouw puppy moet goed beseffen dat hij nooit tegen mensen mag opspringen. Indien hij het toch doet, moet je jouw ongenoegen duidelijk maken door je armen te kruisen en weg te kijken. Je mag hem geen aandacht schenken totdat hij gekalmeerd is. Dit zal ervoor zorgen dat jouw puppy snel zal beseffen dat opspringen tegen mensen hem niets oplevert en dat het ongewenst gedrag is.

Heb jij nog tips voor het trainen van golden retriever pups? laat dan hieronder je reactie achter.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.