verzorging van een golden retrieverDe verzorging van een Golden Retriever kan een aangename ervaring zijn voor zowel de hond als het baasje.

Een goede verzorging zal de vacht niet enkel doen schitteren maar het is ook een uitstekend moment om de band tussen hond en baasje te versterken. Bovendien zal de verzorging van hun vacht ook de roos verminderen en hun spieren masseren.

Net zoals mensen zullen honden genieten van een goede massage. Vooral voor oudere honden is een massage bijzonder aangenaam omdat het helpt de pijntjes te verminderen.

Verzorging – Tips Voor Een Gezonde Vacht

Wekelijks borstelen.

Het borstelen van hun vacht moet wekelijks of vaker gebeuren. De frequentie hangt af van de dikte, lengte en de hoeveelheid krullen in hun vacht. Indien jouw hond een dikke vacht heeft kan het zelf noodzakelijk zijn om hun vacht dagelijks onder handen te nemen. Tijdens het borstelen zal je bij oudere honden ook nieuwe builen op hun huid opmerken die je gemakkelijk kan behandelen als je ze vroeg genoeg opmerkt. De wetenschap dat jouw hond intens geniet van zijn verzorging en massage moet voor jou voldoende beloning zijn.

Dubbele vacht.

Golden Retrievers hebben een dubbele vacht. Een gewone borstel is voldoende voor de zichtbare vacht aan de oppervlakte maar de onderlaag wordt zo niet verzorgt. Je kan een slicker borstel gebruiken voor de nek, borst, keel een achter de oortjes. Dit zijn plaatsen die je zeker niet mag vergeten aan te pakken.

Terwijl je langzaamaan toewerkt naar de schouders en pootjes moet je attent blijven voor builen. De buik moet verzorgt worden van de ribbenkast naar achteren toe. Als laatste behandel je de achterpootjes en de staart. Wees altijd voorzichtig met de staart want dit is het verlengde van de ruggengraat en kan bijzonder gevoelig zijn.

Verwijder het dode haar.

Wanneer het ruien bij Golden Retrievers piekt (in de herfst en lente) moet je een hark gebruiken om het dode haar uit de onderlaag te verwijderen. Dit laat het nieuwe haar toe om in een gezonde omgeving te groeien zodat de vacht kan schitteren. Indien je samengeklit haar negeert, zal het probleem enkel erger worden en leiden tot huidirritaties bij jouw Golden Retriever.

Luizen, teken en andere parasieten.

Golden Retrievers ruien vaak en de netheid van jouw tapijt zal hieronder leiden indien je dit niet aanpakt. Het regelmatig borstelen van jouw Golden Retriever zal zeker helpen bij dit probleem. Je moet bij het verzorgen van jouw golden retriever ook nagaan of hij/zij last heeft van luizen, teken en andere parasieten. Deze onaangename gasten worden niet graag lastig gevallen en zullen naar de oppervlakte komen wanneer je jouw hond borstelt. Neem natuurlijk de nodige maatregelen om dit probleem te voorkomen.

Nagels, tanden, oren en ogen.

Nagels, tanden, oren en ogen moeten ook onderdeel zijn van de standaard verzorging van jouw Golden Retriever. De vacht is het allerbelangrijkste maar deze andere lichaamsdelen mogen zeker niet vergeten worden. Indien je dagelijks aandacht besteed aan de verzorging van jouw hond, zal zijn verzorging uiteindelijk minder lastig zijn.

Heb jij nog vragen of tips over de verzorging van een golden retriever? laat dan hieronder jouw reactie achter.

 

    1 Response to "De Verzorging Van Een Golden Retriever – Tips Voor Een Gezonde Vacht"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.