mini golden retrievers
Foto: www.comfortretrievers.com
Eerst en vooral is het zo dat geen enkele officiële organisatie de mini Golden Retriever erkent. De reden ligt voor de hand aangezien de Golden Retriever gemixt werd met een miniatuur ras om de gewenste grootte te bereiken. Vaak bevatten deze mini Golden Retrievers eigenlijk slechts 30% Golden Retriever. De fokkers concentreren zich enkel op het uiterlijk omdat ze een mini hond willen die op een Golden Retriever lijkt. Sommige fokkers besteden helemaal geen aandacht aan het karakter die de Golden Retriever zo populair maakt. Omdat het fokken van deze mini Golden Retrievers zo recent is kan men helemaal niet garanderen dat deze mini honden ook het gewenste zachtaardige karakter hebben. Het fokken van mini Golden Retrievers duurt meerdere generaties voordat je dit soort voorspellingen kan maken. Sommige fokkers hebben ook mini poedels of Cocker Spaniëls gemixt. Dit kan schattige mini Golden Retrievers opleveren met het karakter van een poedel of een mini Spaniël met het karakter van een Golden Retriever. Het resultaat van het fokken van deze designerhonden is altijd onzeker en deze fokkers nemen dus altijd een risico. De bedoeling van deze fokkers is het ontwikkelen van een hond dat kleiner is dan 50cm, korter is dan 40cm en minder weegt dan 15kg. Dit is uiteraard veel minder dan de standaarden voor een Golden Retriever, maar dat is de uiteindelijke bedoeling van deze fokkers. Sommige fokkers proberen het probleem van het ruien tegen te gaan door de poedel te introduceren. Anderen proberen het perfecte hoofd te ontwikkelen. In het ideale geval hebben hun creaties ook het karakter van een Golden Retriever maar dat is nooit zeker en het zal nog vele generaties duren voordat dit ras zich volledig ontwikkeld heeft. Gezinnen die een Golden Retriever willen, maar er geen ruimte voor hebben zullen ongetwijfeld gelukkig zijn met de inspanningen van deze fokkers om een mini golden retriever te creëren. Het is wachten tot dit nieuw ras zijn eigen standaard wordt, maar tot dit gebeurt zullen baasjes nooit weten welke kenmerken hun nieuwe hond zal hebben. Een hond adopteren hangt altijd af van persoonlijke voorkeuren maar waar je nooit aan mag twijfelen is de keuze voor een verantwoordelijke, betrouwbare fokker. Heb jij nog vragen of aanmerkingen over de mini golden retriever? laat dan hieronder je reactie achter.

Wil je nog meer informatie over de Golden Retriever?

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Golden Retriever? Kijk dan of mijn Golden Retriever handboek iets voor jou is. Lees Hier Meer Over Het Golden Retriever Handboek!  <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

    1 Response to "Mini Golden Retrievers – Waarom Het Te Vergelijken Is Met Russisch Roulette"

    • Rossenu Michelle

      Laat aub de golden retriever zoals hij is. Geen mini formaten en het ras kapot maken. Als mensen een kleine hond willen dan kopen ze maar een andere hond, of een Duck Tolling Retriever, die is kleiner dan de golden. Waar gaat dit naar toe zeg !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.