Het is uiteraard ongelooflijk belangrijk dat je goed beseft dat een puppy een levend wezen is die een levenslang engagement van jou en jouw gezin vereist. Niemand mag deze verantwoordelijkheid op zich nemen zonder voldoende geïnformeerd te zijn. Je moet een weloverwogen beslissing kunnen nemen over welk ras het best bij jou en jouw gezin past.

Het kopen van een Golden Retriever is niet anders dan het kopen van een andere hond. Iedereen die ooit een Golden Retriever heeft gehad, zal beamen dat dit fantastische honden zijn die snel een integraal onderdeel zullen zijn van jouw gezin.

Wanneer je overweegt om een Golden Retriever puppy te kopen moet je goed beseffen waar je wel en niet moet rondneuzen om een puppy aan te schaffen. Het vinden van de geschikte fokker is bij Golden Retrievers niet anders dan bij andere rassen. We weten allemaal dat er bepaalde plaatsen zijn die we absoluut moeten vermijden.

Een verantwoordelijke Golden Retriever fokker zal zijn honden altijd goed verzorgen en zullen er altijd voor zorgen dat hun puppy’s zich bevinden in een veilige, afgesloten en comfortabele ruimte die altijd hygiënisch gehouden wordt. Een ander teken dat een fokker niet geschikt is, is indien hij zijn puppy’s verkoopt voor uiterst lage prijzen.

Vraag bij een bezoek aan een fokker of je de levensomstandigheden van het nest mag zien. Kijk of het er schoon is, en vraag ook hoe vaak het wordt schoongemaakt.

Vraag wat voor voeding ze krijgen en hoeveel het kost en of zij nog iets anders aanbevelen. Een goede fokker zal gebruik maken van kwalitatief goed hondenvoer, omdat ze hun pups de best mogelijke start willen geven.

Koop geen puppy’s bij een fokker waar je niet alle puppy’s uit het nest kan zien. Het is absoluut noodzakelijk dat je alle puppy’s kan zien en zo observeren hoe ze zich gedragen rond andere puppy’s.

Jammer genoeg zijn er ook veel fokkers die enkel puppy’s fokken om er geld aan te verdienen en wanneer er gezondheidsproblemen opduiken, zullen ze daar geen rekening mee houden. Dit betekent dat je bij deze fokkers puppy’s kan kopen die initieel dan wel goedkoper zijn maar je uiteindelijk veel bezoekjes aan de dierenarts zullen opleveren. Deze kosten en het ongemak kan je gemakkelijk vermijden indien je naar een erkende fokker gaat die rekening houdt met het welzijn van zijn puppy’s.

Door te weten waar je aandacht aan moet besteden wanneer je een Golden Retriever koopt, zal je veel toekomstig hartzeer en ongemak kunnen vermijden. Indien je puppy’s in huis haalt, is het belangrijk dat hiervan geniet en het maximum haalt uit de ervaring en de mogelijkheden. Dit betekent dat je je geen zorgen wil maken over de gezondheid van jouw puppy. Net daarom moet je zorgen dat je jezelf voldoende informeert en een erkendr fokker bezoekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.