Uiterlijk van Golden Retrievers

Het uiterlijk van Golden Retrievers straalt, net als zijn karakter, één en al vriendelijkheid uit. De Golden Retriever is dan ook een hond met een heel hoog knuffelgehalte. Het is ook een hond die graag speelt en heel trouw is aan zijn baasje. Dit vriendelijke karakter, zijn speelse aard en zijn aantrekkelijk uiterlijk maken van hem dan ook de ideale gezinshond.

De vacht

De vacht van een Golden Retriever is goud tot roomkleurig. Hij heeft een gecombineerde vacht, wat wil zeggen dat zijn vacht uit een onderlaag en een bovenlaag bestaat. De onderlaag is waterafstotend en de bovenste haren zijn vlak tot golvend. Ook zijn staart is mooi behaard.

Het lichaam

De Golden Retriever is een middelgrote hond. Het uiterlijk van zijn lichaam herinnert er ons aan waar hij oorspronkelijk voor gebruikt werd, namelijk de jacht. Het is een vrij gespierde hond die evenredig en krachtig gebouwd is.

De voorbenen van een Golden Retriever zijn recht. Hij heeft goed naar achterliggende schouders en een lang schouderblad. Dit geeft hem een heel elegante uitstraling.

Zijn lendenen en achterpoten zijn sterk en gespierd en zijn knieën zijn goed gebogen. De achterpoten zijn recht en mogen niet naar binnen of buiten staan.

Het hoofd en de schedel

Het hoofd van de Golden Retriever is fijn besneden. Hij heeft een brede schedel die echter niet grof is. Qua karakter is de Golden Retriever een heel vriendelijke hond en deze vriendelijkheid is door zijn krachtige snuit en zwarte neus als het ware terug te zien op zijn gezicht. Zijn ogen zijn donkerbruin met donkere oogranden. Zijn oren dragen ertoe bij dat hij een erg schattig uiterlijk heeft. Deze hangen en zijn bezaaid met zachte haartjes.

Verschillen in uiterlijk: showlijn of werklijn

Afhankelijk of de Golden Retriever uit de showlijn of de werklijn komt, kan zijn uiterlijk enigszins verschillen.

Als een Golden Retriever uit een showlijn komt, zal hij meestal iets robuuster gebouwd zijn. Hun vacht is iets lichter en vaak wat voller.

De Golden Retrievers uit de werklijn hebben iets hogere poten en een fijnere vorm. Ze zien er dan ook wat leniger en actiever uit dan de Golden Retrievers uit de showlijn. Hun vacht heeft een iets donkerder gouden kleur, maar mag zeker ook niet naar het rood of naar het mahonie gaan.

Net alleen zijn zachtaardige karakter, maar ook zijn aantrekkelijk uiterlijk zorgen ervoor dat jouw Golden Retriever zo jou hart doet smelten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.