Beste voeding voor Golden Retrievers

De voeding van een pup

Het is belangrijk om jouw Golden Retriever pup al van kleins af aan een goede, evenwichtige voeding te geven. Een gezonde voeding zal een positief effect hebben op heel zijn verdere leven.

Voor een pup is het belangrijk dat de overschakeling van moedermelk naar vaste voeding geleidelijk aan gebeurt. Goede fokkers weten dit wel en zij besteden hier dan ook voldoende aandacht aan.

Als je jouw pup mee naar huis neemt, zal hij al een tijdje vaste voeding gekregen hebben bij de fokker. Toch zal het spijsverteringsstelsel van jouw pup nog heel gevoelig zijn. Geef hem de eerste weken best dezelfde voeding die hij bij de fokker kreeg. Als je wilt overschakelen op andere voeding, doe dit dan geleidelijk aan.

Bespaar zeker niet op de voeding van jouw Golden Retriever pup. Er zijn heel wat goedkope merken verkrijgbaar, maar deze bevatten vaak niet de juiste voedingsstoffen die jouw pup nodig heeft. Geef jouw pup ook altijd voeding die aangepast is aan zijn leeftijd. Speciale puppyvoeding bevat immers de nodige bouwstoffen om zijn lichaam op een gezonde manier te laten ontwikkelen. Dit is zowel voor zijn spijsverteringsstelsel, zijn gewrichten, zijn spieren en zijn algemene ontwikkeling heel belangrijk.

De voeding van een volwassen Golden Retriever

Ook om jouw volwassen Golden Retriever fit en gezond te houden is een evenwichtige en volwaardige voeding natuurlijk belangrijk.

Bespaar dus ook niet op de voeding van jouw volwassen Golden Retriever. De gekende voedingsmerken hebben vaak tabellen met de aangewezen hoeveelheid voeding die je jouw Golden Retriever moet geven. Om jouw Golden Retriever in optimale gezondheid te houden is het belangrijk deze voedingstabellen te volgen. Geef hem niet minder, maar ook zeker niet meer. Golden Retrievers neigen immers vaak naar overgewicht.

Als jouw Golden Retriever te zwaar wordt, kan dit heel wat gezondheidsproblemen veroorzaken. Zijn gewrichten kunnen overbelast geraken, hij kan kortademig worden, hart-en vaatproblemen krijgen en ook zijn inwendige organen kunnen schade oplopen.

Nog enkele tips om rekening mee te houden:

Geef jouw Golden Retriever nooit suiker. Dit is niet alleen slecht voor zijn algemene gezondheidstoestand, maar ook voor zijn gebit.

Chocolade is absoluut verboden voor een hond. De cacao in chocolade bevat immers een stof die giftig is voor honden.

Geef jouw Golden Retriever nooit eten van tafel. Het is niet netjes als hij aan tafel staat te bedelen om eten en het is bovendien niet goed voor zijn gezondheid.

Als je jouw Golden Retriever droogvoer geeft, zorg er dan altijd voor dat hij een goed gevulde drinkbak heeft.

Besteed genoeg aandacht aan een gezonde voeding voor jouw Golden Retriever. Een gezonde, evenwichtige en volwaardige voeding zal zijn algemene gezondheidstoestand ten goede komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.