Golden Retrievers puppy’s zijn altijd schattig en indien je er een mag kiezen, zal het wellicht een hartverscheurende keuze zijn. Alhoewel het uiterlijk van de puppy belangrijk is, moet je goed nadenken of de persoonlijkheid van jouw puppy wel bij jouw gezin past.

Golden Retriever puppy’s zijn doorgaans niet goedkoop dus wil je er zeker van zijn dat jouw puppy gezond is en over een goed karakter beschikt. Hieronder zullen we enkele tips aanreiken om jou te helpen de juiste keuze te maken.

6 Tips Voor Het Maken Van De Juiste Keuze

Tip 1: Observeer hoe de puppy omgaat met andere puppy’s

Het observeren van het gedrag van een puppy in zijn of haar nest is het belangrijkste dat je kan doen om het karakter van een puppy te bepalen. Je zal zo snel zien of de puppy eerder onderdanig of dominant is. De positie die de puppy inneemt in het nest zal vaak een invloed hebben op zijn/haar gedrag in jouw gezin.

Tip 2: Controleer de gezondheid

Een Golden Retriever puppy is behoorlijk duur en dus wil je zeker zijn dat jouw puppy gezond is. Ga dus na of de pup actief is. Check of zijn pootjes recht zijn. Controleer of zijn vacht en tandjes er gezond uitzien. Tenslotte moet je zeker zijn dat zijn oren, ogen en neus proper zijn.

Tip 3: Maak fysiek contact

Het is belangrijk dat je de pup knuffelt voordat je besluit hem te nemen. Raak zijn staart, oren, ogen en pootjes aan. Dit zal duidelijk maken hoe de pup met fysiek contact omgaat. Je mag je verwachten dat hij een beetje zal wriemelen, maar over het algemeen moet hij zich OK voelen indien je hem aanraakt.

Tip 4: Laat het nest alleen

Het is ook een goed idee om het nest even alleen te laten. Zie of de pup jouw zal volgen en of reageert op jouw stem. Ga na of hij geïnteresseerd is in speelgoed. De meeste puppy’s (en dit is positief) willen spelen met speelgoed.

Tip 5: Observeer het nest

Het is altijd een goed idee om het nest te observeren en na te gaan hoe alle puppy’s zich in dat nest gedragen. Indien de meeste puppy’s te agressief of te voorzichtig zijn, kan dit een teken zijn dat er iets verkeerd gaande is in dat nest. Het is een goed idee om geen puppy te kopen uit dergelijk nest.

Tip 6: Onderzoek de ouders

Het is uiteraard een goed idee om alle puppy’s in het nest te observeren, maar vergeet zeker niet om ook de ouders van naderbij te bekijken. Indien de fokker dit niet toelaat, moet je dit beschouwen als een belangrijke waarschuwing. Ga na of de ouders gezonde honden zijn en of ze erfelijke problemen hebben die een potentieel gevaar opleveren voor jouw puppy.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.