In dit artikel ontdek je enkele belangrijke golden retriever puppy training tips. Golden Retrievers zijn fantastische honden voor een gezin omdat ze slim, tof en zachtaardig zijn. Wanneer deze Golden Retrievers nog puppy’s zijn, zijn ze ongelooflijk schattig. Maar laat dit zeker niet in de weg staan van een goede training dat hen aanleert welk gedrag van hen verwacht wordt.

Een goede training is essentieel en aangezien Golden Retrievers graag bijleren en graag hun baasjes plezieren, zal je hen gemakkelijk kunnen trainen. Om jullie te helpen bij de training van jullie Golden Retriever zullen we hieronder enkele belangrijke stappen bespreken.

4 Golden Retriever Puppy Training Tips

Start zo vroeg mogelijk

Stel de start van de training niet uit tot jouw puppy ouder is. Deze puppy’s zijn al voldoende ontwikkeld als ze 5 weken oud zijn en zullen beginnen bijten, spelen en hun rol in het nest aannemen. Wanneer de puppy’s 6 weken oud zijn, kan je hen beginnen trainen en ik raad je aan dit ook effectief te doen omdat ze op deze leeftijd nog beïnvloedbaar, en dus gemakkelijker te trainen, zijn.

De zindelijkheidstraining

Je kan best de training beginnen met de zindelijkheidstraining. Zodra jouw puppy thuiskomt, moet je hem leren waar hij wel en niet zijn behoefte mag doen. Honden zijn van nature propere beesten en zullen dus niet hun behoefte doen daar waar ze eten en slapen. Je kan kranten gebruiken om een zone af te bakenen waar ze wel mogen plassen en poepen en je moet jouw puppy motiveren om deze zone ook effectief te gebruiken. Associeer een bepaald woord met het doen van zijn behoefte en wanneer je consequent bent zullen ze snel begrijpen wat je van hen verwacht.

Goede eetgewoontes

Het ontwikkelen van goede eetgewoontes is enorm belangrijk voor jouw puppy. Je wilt vermijden dat jouw hond te enthousiast en bijna gewelddadig wordt wanneer hij zijn eten ziet. Zorg ervoor dat je zonder problemen zijn eten kan neerzetten en kan weghalen zonder dat jouw hond jou omver loopt. Train hem dus zodat hij wacht om te beginnen eten tot hij van jou de toestemming krijgt.

Leibandtraining

Het is ook een goed idee om de leibandtraining te beginnen wanneer jouw puppy nog relatief jong is. Puppy’s moeten eerst gewoon aan de halsband en met deze gewenning start je meteen. Daarna kan je beginnen met de leibandtraining. Je zal merken dat puppy’s zullen bijten in de leiband, maar dat is normaal en hun manier om nieuwe dingen te leren kennen. Maak gebruik van lovende woorden en snoepjes om jouw puppy te belonen tijdens de leibandtraining. Indien je dit consequent en goed blijft doen, zal jouw puppy behoorlijk snel zonder problemen aan de leiband wandelen.

De training van jouw puppy is enorm belangrijk en hoe beter jouw puppy getraind wordt op jonge leeftijd, hoe beter jouw volwassen hond zich zal gedragen.

Heb jij nog vragen of tip over het trainen van golden retriever puppy’s? laat dan hieronder je reactie achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.