tips gezonde golden retrieverGolden Retriever puppy’s zijn speels, vriendelijk, slim en een plezier om te observeren. Jij bent hun leider en het is jouw taak om ervoor te zorgen dat jouw puppy zich kan ontwikkelen tot een gezonde volwassen hond.

Training, gezonde voeding, verzorging en veel affectie zullen helpen om jouw Golden Retriever puppy te doen evolueren in een aangename, gezonde volwassen hond.

Puppy’s hebben behoefte aan een goede zorg voor hun gezondheid maar ze hebben ook behoefte aan liefde en een goede training. De liefde is gemakkelijk en vanzelfsprekend. Daarom zullen we het hebben over hun training. De training begint van zodra je de eerste keer thuiskomt. Het wordt aangeraden om meteen met hun zindelijkheidstraining te beginnen.

Een uitstekende tool die je hiervoor kan gebruiken is een bench. Hierdoor zal jouw puppy zich ook veiliger voelen en bovendien is dit hun eigen plaats in jouw huis waar ze naartoe kunnen indien ze nood hebben aan wat rust.

Gedragstraining is het volgende dat op het menu moet staan. Dit soort training is absoluut niet moeilijk en is de investering in tijd zeker waard want het zal jouw puppy de basisbevelen doen begrijpen en gehoorzamen. Bovendien helpt het om jouw puppy te socialiseren en dit is noodzakelijk om een welopgevoed huisdier te krijgen.

De verzorging van jouw Golden Retriever is ook uiterst belangrijk. Hoe vroeger je hiermee begint, hoe gemakkelijker je het jezelf maakt wanneer jouw hond volwassen is. Golden Retriever puppy’s hebben veel haar en als je jouw puppy dagelijks borstelt zal hij dit snel gewoon worden gevonden.

Jouw puppy in bad stoppen is een goed idee maar je moet het niet wekelijks doen. Je moet hier vooral je gezond verstand gebruiken en hem in bad stoppen wanneer jouw hond begint te stinken. Indien je jouw puppy om de zoveel weken in bad stopt, is dit bovendien een manier om affectie te geven aan jouw puppy.

Een ander onderdeel van hun verzorging is de zorg voor hun tanden. Indien je vroeg genoeg met de tandenverzorging begint zal je veel problemen aan hun tanden en hun tandvlees voorkomen. Je moet ook voldoende aandacht besteden aan de nagels van jouw puppy. Voor de verzorging van de nagels kan je een nagelknipper gebruiken. Indien de nagels genegeerd worden kunnen deze ingroeien en zo veel pijn veroorzaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.