golden retriever pups kopenAlle puppy’s van Golden Retrievers zijn schattig en als je een wil kopen zal dat altijd een moeilijke beslissing zijn.

Je moet goed nadenken over welke puppy goed past in jouw gezin en daarom moet je goed nadenken over wat je echt wil.

Het kopen van een Golden Retriever Pup is doorgaans niet goedkoop en daarom wil je zeker zijn dat jouw puppy gezond is en een goed karakter heeft. Om jou te helpen beslissen zullen we hieronder enkele tips delen om je te helpen de juist keuze te maken.

Observeer zijn/haar interacties met andere puppy’s:

Een van de eerste dingen die je moet doen wanneer je jouw keuze maakt, is nagaan hoe een bepaalde puppy omgaat met de andere puppy’s in zijn nest. Probeer te weten te komen of jouw puppy eerder dominant of onderdanig is. Probeer te weten te komen of jouw puppy avontuurlijk of eerder terughoudend is. De rol die de puppy aanneemt in zijn nest zal je veel zeggen over hoe hij zich zal gedragen bij jou thuis.

Fysiek onderzoek:

Voordat je veel geld uitgeeft aan jouw Golden Retriever pup, zorg je er voor dat je hem aan een fysiek onderzoek onderwerpt. Ga na of jouw puppy actief is, zijn spieren goed ontwikkeld zijn, zijn vacht gezond is, zijn oren, ogen en neus proper zijn en ga zeker na of zijn tandvlees mooi roos is.

Maak fysiek contact:

Het is belangrijk dat je jouw puppy goed vastneemt voordat je hem koopt. Geef hem een knuffel. Raak zijn staart, oren, ogen en pootjes aan. Dit zal duidelijk maken hoe jouw gekozen puppy met fysiek contact omgaat. Je kunt verwachten dat hij een beetje zal wriemelen, maar over het algemeen moet hij zich ok voelen indien je hem aanraakt.

Laat het nest alleen:

Het is ook een goed idee om het nest even alleen te laten. Zie of de puppy jouw zal volgen of reageert op jouw stem. Ga na of hij geïnteresseerd is in speelgoed. De meeste puppy’s (en dit is positief) willen spelen met speelgoed.

Observeer het nest:

Het is altijd een goed idee om het nest te observeren en na te gaan hoe alle puppy’s zich gedragen in het nest. Indien de meeste puppy’s te agressief of te voorzichtig zijn, kan dit een teken zijn dat er iets verkeerd is in dat nest. Het is een goed idee om geen puppy te kopen uit dergelijk nest.

Bekijk de ouders:

Het is uiteraard een goed idee om alle puppy’s in het nest te observeren, maar vergeet zeker niet om ook de ouders van naderbij te bekijken. Indien de fokker dit niet toelaat, moet je dit beschouwen als een belangrijke waarschuwing. Ga na of de ouders gezonde honden zijn en of ze erfelijke problemen hebben die een potentieel gevaar opleveren voor jouw puppy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.