Karakter Van Golden Retrievers

karakter golden retrieversIedereen die ooit een Golden Retriever bezat, zal beamen dat een Golden Retriever over een fantastisch karakter beschikt en wat hem wereldwijd enorm populair maakt.

Het karakter van golden retrievers is slechts een van de redenen waarom dit ras steeds populairder wordt. Hun intelligentie, loyaliteit en vriendelijkheid zijn eveneens redenen waarom mensen met kinderen deze honden absoluut willen adopteren. 

Golden Retrievers bezetten de vierde plaats in ‘de Stanley Coren intelligentielijst voor honden’. Deze intelligentie uit zich vooral in de snelheid waarmee ze leren commando’s op te volgen en hoe snel ze vooruitgang boeken in hun training.

Het is ook een feit dat Golden Retrievers vriendelijk en zachtaardig omgaan met vreemden die niet tot ‘hun gezin’ behoren omdat ze veel vertrouwen hebben in mensen en andere dieren. Deze eigenschap zorgt ervoor dat Golden Retrievers absoluut geen goede waakhonden zijn want hun geblaf is geen signaal van agressie maar eerder een signaal dat je welkom bent.

Hun gebrek aan agressie betekent echter niet dat deze honden schuw of angstig zijn. De typische Golden Retriever is intelligent en kalm met een wil om diegenen rond hem te plezieren.

Wanneer de Golden Retriever volwassen wordt, genieten ze ervan om actief bezig te zijn. Dankzij hun geduldige en kalme aard zijn het uitstekende geleidehonden die niet bang zijn om te werken omdat ze zich langer, dan andere honden, kunnen concentreren op een specifieke taak. Golden Retrievers kunnen letterlijk werken tot ze erbij neervallen. Daarom is het belangrijk dat je als baasje aandacht besteed aan hun rust.

De Golden Retriever werd ooit gebruikt in de jacht op watervogels en ze zijn hun liefde voor water nooit verloren. Gelukkig kan je deze drang om in water te springen onder controle houden omdat ze zo gemakkelijk te trainen zijn.

Het is belangrijk te beseffen dat een ‘harde’ trainingsmethode geen meerwaarde biedt wanneer je een Golden Retriever traint omdat ze je sowieso altijd willen plezieren. Daarom train je hun best op een positieve en relaxte manier. Ze hebben wel de neiging om afgeleid te worden maar blijf geduldig en consequent doorheen de training en je zal vooruitgang zien.

De Golden Retriever wordt zeker niet beschouwt als een veeleisende hond en zal zich altijd snel en met plezier aanpassen aan een nieuw huis of levensstijl zolang er voldaan wordt aan enkele basisbehoeften.

Zo hebben Golden Retrievers minsten twee wandelingen per dag nodig in combinatie met enkele spelletjes. Als je zorgt dat ze tenminste 1 keer per week de kans hebben om veel en snel te lopen, zal je de eigenaar zijn van een gelukkige hond.

Golden Retrievers spelen graag wat meteen ook betekent dat ze zullen kauwen op dingen. Het is dus een goed idee om hen te voorzien van speeltjes waarop ze kunnen kauwen zodat ze gelukkig zijn en van jouw spullen afblijven.

Mensen zullen vaak opmerken dat hun Golden Retriever zich speels blijft gedragen alsof hij nog steeds een puppy is, ook al is hij al lang een volwassen hond. Als je dus wilt dat jouw Golden Retriever zich goed gedraagt moet je ervoor zorgen dat je hem traint.

De Golden Retriever heeft een karakter wat hem uitermate geschikt maakt als huisdier wanneer hij moet samenleven met kinderen, andere honden en huisdieren.  De Golden Retriever is een uitstekende gezinshond omdat hij sociaal is, kalm blijft en wil leren en dus gemakkelijk te trainen is.

Golden Retrievers worden vaak gebruikt als surrogaatmoeders voor verlaten puppy’s van elk ras. Er bestaan zelfs voorbeelden waar Golden Retrievers katjes en zelfs tijgerwelpjes adopteren. Een Golden Retriever is een fantastische hond die jouw leven en deze van jouw kinderen zal verrijken.

De Golden Retriever heeft een hart van goud. Ze zijn lief, zachtaardig en harde werkers die uitstekend gezelschap zijn voor kinderen. Ze hebben behoefte  aan lichaamsbeweging en voldoende mentale stimuli.

Vergeet niet dat dit ras gefokt werd om mensen te helpen bij het jagen op watervogels. Dit betekent dat ze enorm atletisch en intelligent zijn daarom moeten ze al hun energie ook ergens kwijt raken om hun fysieke en mentale gezondheid te garanderen. Het is niet voldoende om jouw Golden Retriever in de tuin achter te laten want hij zal zich snel vervelen en op langere termijn zelfs persoonlijkheidsstoornissen ontwikkelen.

Indien je voldoet aan deze mentale en fysieke behoeften zal je een gelukkige hond hebben met een charme waaraan je moeilijk zal kunnen weerstaan.

Heb jij nog vragen of aanmerkingen over het karakter van golden retrievers? laat dan hieronder je reactie achter.

2 Comments