Een rasvereniging is een nationale of regionale organisatie die de belangen behartigt van een ras. Je kan zowel rasverenigingen hebben voor honden, katten, paarden, vogels, vissen enz.

Kort gezegd geven rasverenigingen voorlichting en/of informatie over een bepaald ras, stellen ze fokreglementen op, organiseren ze tentoonstellingen en wedstrijden enz.

Rasverenigingen voor honden zijn over het algemeen aangesloten bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. De Raad van Beheer erkent per ras slechts één rasvereniging.

Deze rasverenigingen kan je herkennen aan de toevoeging “erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland of aan het logo “Raad van Beheer – Erkende rasvereniging”. Er kunnen echter ook niet-officiële rasverenigingen bestaan.

De Golden Retriever Club Nederland (GRCN)

De officiële rasvereniging van de Golden Retriever in Nederland is de Golden Retriever Club Nederland, kortweg de GRCN. De GRCN werd al in 1956 opgericht en is de enige rasvereniging voor Golden Retrievers die erkend werd door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

De vereniging streeft ernaar de Golden Retriever zowel geestelijk als lichamelijk op het gewenste peil te houden en verwacht van haar leden hetzelfde.

Waar kan ik de GRCN bereiken

Deze rasvereniging bevindt zich in de Beukenstraat 119 in 8021 XB Zwolle. Je kan de rasvereniging telefonisch bereiken op het nummer 038-3375822 of via mail op secretariaat@goldenretrieverclub.nl.

Neem voor meer informatie ook eens een kijkje op http://www.goldenretrieverclub.nl. De GRCN is ook actief op Facebook. Je kan ze vinden door te zoeken op Golden Retriever Club Nederland.

Hoe word ik lid van de GRCN?

Lid worden van deze rasvereniging kan makkelijk door jou via hun website aan te melden. Als lid mag je aan alle evenementen die door de GRCN georganiseerd worden deelnemen. Lid zijn van deze rasvereniging geeft je ook stemrecht tijdens de Algemene Ledenvergadering.

Wat kan de GRCN doen voor mij en mijn Golden Retriever?

Je kan bij de GRCN uiteraard terecht voor allerhande algemene informatie over de Golden Retriever. Daarnaast organiseren zij ook vaak wedstrijden en shows waar je kan aan deelnemen of die je kan bezoeken.

Twee maal per jaar organiseren ze ook fokdagen, inclusief DNA prikdagen. Door de grote vraag van hun leden organiseren ze al sedert 1981 cursussen voor de opvoeding van jouw Golden Retriever. Je kan er zowel basiscursussen als cursussen voor jouw gevorderde viervoeter volgen.

Het Golden Nieuws

De GRCN geeft ook een tweemaandelijks clubblad uit, Het Golden Nieuws. Je vindt er heel wat artikels in terug over de GRCN zelf en uiteraard een schat aan informatie over de Golden Retriever. Je vindt in dit clubblad ook advertenties van erkende fokkers.

Kortom deze Golden Retriever vereniging geeft een Golden Retriever fanaat alle informatie die hij zoekt.

    1 Response to "De Rasvereniging Van Golden Retrievers In Nederland"

    • […] belangrijkste Golden Retriever vereniging in Nederland is de officiële rasvereniging voor de Golden Retriever. Dit is de Golden Retriever Club Nederland, kortweg de GRCN. Deze rasvereniging werd al in 1956 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.