fokken van golden retrievers
Foto: www.texasgoldenretrieverbreeders.com

Het fokken van Golden Retrievers is iets enorm spannends maar mag je zeker niet te lichtzinnig opnemen.

Het is een belangrijke beslissing die veel geld en tijd zal kosten. Voordat je deze beslissing neemt, moet je de nodige research uitvoeren en beseffen hoeveel werk het fokken van honden is.

Indien je toch beslist om Golden Retrievers te fokken, zal je hieronder enkel tips vinden die je moet kennen om goede resultaten te bereiken.

5 Tips Voor Het Fokken Van Golden Retrievers

1. Controleer vaak hun gezondheid

De eerste tip is dat je regelmatig de gezondheid van jouw honden moet controleren. Het is belangrijk dat je de gezondheid van de ouders tot in het kleinste detail onderzoekt. De moeder moet extreem gezond zijn en alle goede kenmerken van de Golden Retriever bevatten. Het is belangrijk dat ze minstens 2 jaar oud is voordat je haar gebruikt om te fokken en dat ze de best beschikbare hondenvoeding krijgt. Zorg er uiteraard ook voor dat het mannetje geen gezondheidsproblemen heeft.

2. Wanneer is de teef loops?

Het is belangrijk dat je opvolgt wanneer je Golden Retriever loops is. Normaal zullen honden tweemaal per jaar loops zijn. Je moet dit dus goed opvolgen zodat je kan voorspellen wanneer ze de volgende keer loops zal zijn. Dit zorgt ervoor dat je jouw mannetje en vrouwtje samen kan brengen op het geschikte moment.

3. Test hen op de meest voorkomende gezondheidsproblemen

Sommige hondenrassen zijn vatbaarder voor bepaalde gezondheidsproblemen. Enkele van de meest voorkomende voor Golden Retrievers zijn heupdysplasie en cataract. Het is een goed idee om jouw honden goed te screenen om deze problemen op te sporen voordat je met hen begint te kweken. Genetische onderzoeken en x-rays zullen je helpen om deze problemen op te sporen.

4. Onderzoek hun karakter

Jouw gedachtegang wanneer je honden wil fokken, moet zijn dat je het ras wil verbeteren. Dit betekent dat je de honden gebruikt die over de kenmerken beschikken die algemeen erkend worden als de kenmerken die de Golden Retrievers zo populair maken. Wanneer je gaat fokken met Golden Retrievers, moet je zeker zijn dat de honden die je wil gebruiken dus over een goed, lief karakter beschikken.

5. Behandel het vrouwtje zoals een prinses

Eens het vrouwtje zwanger is, moet je haar zo goed mogelijk verzorgen want je moet ervoor zorgen dat ze kerngezond blijft. Ze is zwanger en draagt de puppy’s. Ze moet dus de best mogelijke voeding krijgen. Dit betekent ook dat het vetgehalte in de voeding die je haar geeft moet toenemen. Breng haar meteen naar de dierenarts wanneer je beseft dat ze zwanger is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.