tips trainen golden retrieverHet trainen van een Golden Retriever kan aangenaam en lonend zijn voor jou en jouw puppy. Maar maak jezelf vooral niets wijs. Zelfs de beste honden hebben behoefte aan training.

Golden Retrievers presteren het best wanneer ze veel lof, liefde en snoepjes krijgen. In dit artikel ontdek je enkele tips voor het trainen van een Golden retriever die je direct kunt toepassen.

Tips Voor Het Trainen Van Een Golden Retriever

Het eerste onderdeel van de gehoorzaamheidstraining is jouw puppy leren zitten. Voor de eerste sessie breng hem hiervoor naar een kamer waar hij niet kan worden afgeleid. Zorg ervoor dat je voldoende hondensnoepjes bij de hand hebt.

Het Belang Van De Juiste Timing.

De timing wanneer je deze snoepjes gebruikt, is essentieel. Je moet een snoepje in je hand houden en deze voor hem houden. Wanneer hij zit en zijn hoofd een beetje naar boven houdt, kan je hem dit snoepje geven. Herhaal dit enkel keren maar zorg telkens dat het niet langer duurt dan 10 minuten.

Herhaling, spelen en ontspanning.

Na 10 minuten moet je dan enkele minuten met jouw puppy spelen zodat hij kan ontspannen want uiteindelijk is het de bedoeling dat deze training leuk is voor beide partijen. Als de oefening te lang duurt, zal jouw hond zich beginnen vervelen en zich niet langer kunnen concentreren op zijn training.

De volgende trainingssessie moet je dan beginnen met een herhaling van de vorige les. Maar deze keer moet je het snoepje langer in jouw hand houden voordat je het jouw puppy geeft. Indien jouw hond gaat staan binnen de 5 seconden, mag je hem het snoepje niet geven en moet je opnieuw beginnen. Blijf bij jouw hond en herhaal dit proces totdat hij 5 seconden blijft zitten. Slechts wanneer hij dit goed uitvoert, mag je hem zijn snoepje geven.

Proces geleidelijk opbouwen.

Het is belangrijk dat jouw Golden Retriever leert om een langere tijd te blijven zitten terwijl je naast hem staat. Indien hij niet kan blijven zitten wanneer jij in zijn nabijheid bent, zal hij dit zeker niet doen wanneer je niet in zijn onmiddellijke omgeving bent wat de uiteindelijke bedoeling van deze training is. De beste manier om jouw puppy ‘zit’ aan te leren, is om geleidelijk de tijd dat hij moet blijven zitten, te doen toenemen.

De derde sessie begin je dan met een herhaling van de tweede sessie. Wanneer jouw hond aantoont dat hij alles nog goed herinnert, kan je beginnen aan de volgende stap. Wanneer je jouw hond in de zitpositie hebt, moet je met een stevige en heldere stem ‘BLIJF’ zeggen. Geef hem hierna een snoepje met een extra woord zoals ‘GOED’.

Herhaal dit en laat de tijd dat je het snoepje in jouw hand houd geleidelijk toenemen tot hij een halve minuut kan blijven zitten. Wanneer hij toch beweegt voordat je hem de toestemming hebt gegeven, zeg je zacht ‘NEE’. Blijf rustig en lief en ik beloof je dat je vooruitgang zal boeken.

Afleidingen introduceren.

Wanneer jouw Golden Retriever uiteindelijk gehoorzaamt in elke kamer van jouw huis weet je dat jullie goed bezig zijn. Nu kan je beginnen afleidingen te introduceren maar jouw puppy toch te verplichten om jouw bevelen na te leven. Dit versterkt meteen ook jouw positie als leider. Daarnaast kan je hem ook aanleren dat hij moet blijven zitten wanneer jij rond hem wandelt. Je kan dan geleidelijk de afstand tussen jullie beiden doen toenemen.

Lief, consequent en geduldig.

Voor de efficiëntste training van jouw Golden Retriever moet je vooral geduldig, lief en consequent blijven. Dit zal gegarandeerd succes opleveren en jullie beiden gelukkig maken.

Heb jij nog tips voor het trainen van een Golden retriever? laat dan gerust hieronder je reactie achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.