golden retriever namen
Foto: www.goldenretriever.biz

De naam, die je jouw puppy geeft, moet goed passen bij een Golden Retriever. Daarnaast is het te adviseren dat jij en de andere leden van het gezin zich er ook in kunnen vinden.

Er zijn bepaalde dingen waar je rekening mee kan houden wanneer je jouw Golden Retriever een naam geeft.

De Golden Retriever combineert uitzonderlijke schoonheid, met intelligentie, een extreem zachtaardig karakter en een actieve levensstijl.

Ze genieten ervan om buiten bezig te zijn en ze genieten van water. Als jij jouw Golden Retriever dus ‘Bolletje’ noemt, zal dit niet echt passen bij de vier kenmerken die ik hierboven opsomde.

Veel mensen kiezen een naam die verwijst naar een familielid of vriend. Speciale en unieke namen spreken ook veel mensen aan. Is jouw hond een geleide hond, een extra familielid, gezelschap voor op de camping of jouw looppartner?

Dit zijn enkele voorbeelden van situaties waar de naamkeuze door beïnvloed kan worden. Het is belangrijk dat je een goede naam kiest want je zal die naam dagelijks meerdere malen gebruiken en soms luidop in het openbaar moeten roepen.

Indien je de geschiedenis van het ras kent, zal dit je wellicht ook helpen bij het maken van een keuze. Ze werden oorspronkelijk gebruikt in de jacht op watervogels, waardoor je dus wellicht kiest voor een stoere, atletische naam.

Er zijn meer dan genoeg namen voor mannetjes. Maar wat belangrijk is voor jou zal in grote mate bepalen in welke richting jij het zal zoeken. Je kan je baseren op hun schoonheid, hun actieve levensstijl of hun karakter. Misschien wil je jezelf zelfs laten inspireren door de regio waarin jij en jouw hond leven.

Als niet jij, maar jouw kinderen de belangrijkste personen zijn in het leven van de puppy zal dit ook zijn invloed hebben op zijn naam. In dit geval zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor Amigo, omdat de puppy de beste vriend van jullie kinderen zal worden.

De naam voor een vrouwtje hangt ook af van jouw persoonlijke voorkeur. Ik ken iemand die heeft gekozen voor Marilyn omdat Marilyn Monroe hij haar een van de allermooiste blondine vindt.

Valentijn is ook een leuke optie omdat de liefde voor jouw Golden Retriever elke dag zal groeien. Uiteindelijk is het kiezen van een golden retriever naam niet anders dan een baby een naam geven. Uiteindelijk groeien ze op een moet je jezelf afvragen of de naam dan nog steeds bij de volwassen hond past.

Heb jij nog leuke tips of ideeën voor het kiezen van Golden Retriever namen? laat dan gerust hieronder je reactie achter.

    1 Response to "Golden Retriever Namen – Tips Voor Het Kiezen Van Een Naam"

    • Monique

      Onze eerste heette Juul en onze huidige Vito. Past perfect bij hem. Inmiddels 8.5 jaar.

    • Sarah

      Wij krijgen bijna een hond #super!
      En hij/zij gaat Nala of Balou noemen.

      Ik heb er zin in.

    • Sarah

      Aan Monique

      Hoe oud was juul?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.