Het fokken van Golden Retrievers is een serieuze zaak en niemand mag het zien als een hobby waarmee je jezelf bezighoudt na het werk. Puppy’s fokken is een meer dan een fulltime job en vereist, wanneer ze net geboren zijn, jouw constante aandacht. Je moet heel goed beseffen hoeveel tijd, inspanningen en geld je moet investeren in het fokken van Golden Retrievers.

Het fokken van Golden Retrievers vereist veel verantwoordelijkheid

Niet alle hondeneigenaars denken goed na wanneer ze beslissen om Golden Retrievers te fokken. Het is zeker niets iets dat je er zo even bijdoet en zeker NIET iets dat je doet omdat je snel geld wil verdienen.

De gezondheid van Golden Retrievers dient de absolute prioriteit en verantwoordelijkheid van de fokkers te hebben. Om zeker te zijn dat je uitstekend werk levert moet je ervoor zorgen dat je heel goed weet wat je doet. Bovendien moet je zeker zijn dat het jouw passie is.

Wanneer je niet fokt volgens de geldende voorwaarden kunnen er gezondheidsproblemen, gedragsproblemen en nog vele andere problemen opduiken. Weet dus goed waaraan je begint en zorg ervoor dat je volledig begrijpt hoe je te werk moet gaan wanneer je Golden Retrievers wilt gaan fokken.

Bloedlijn

De levensverwachting van een Golden Retriever ligt gemiddeld rond de 11 à 12 jaar, maar verschillende ziektes en aandoeningen kunnen dit ernstig verkorten. Een verantwoordelijke fokker zorgt ervoor dat er geen slechte genen worden doorgegeven aan de volgende generatie.

Ze zullen de dus de medische voorgeschiedenis van de ouders en grootouders van de honden waarmee ze willen fokken, moeten onderzoeken. Gezondheidsproblemen die men vaak kan vinden bij Golden Retrievers zijn:

  • Huidaandoeningen
  • Heup -en kniedysplasie
  • Oogziektes
  • Hartproblemen
  • Gewrichtsaandoeningen
  • kanker

Het karakter

Golden Retrievers zijn sociale dieren en houden van gezelschap. Ze zullen alles en iedereen verwelkomen en vriendelijk benaderen. Dit zachtaardig karakter is een belangrijk kenmerk van de Golden Retriever en hier moet zeker rekening mee gehouden worden wanneer je Golden Retrievers fokt.

Dit ras bevindt zich al jaren wereldwijd in de top 10 van de meest populaire gezinshonden. Golden Retrievers staan hoog genoteerd als we het hebben over hoe gemakkelijk ze te trainen zijn. Bovendien willen ze iedereen rond zich tevreden houden.  Hierdoor worden ze vaak gebruikt als geleidehonden, drugshonden, reddingshonden en jachthonden

Fokkers en toekomstige eigenaren.

Betrouwbare en verantwoordelijke fokkers zullen zullen garant staan voor de gezondheid van hun puppy’s. Goede fokkers zullen belang hechten aan de kwaliteit van het ras als geheel en zullen dus willen dat hun puppy’s terechtkomen in een goed gezin. Bereidt je dus voor dat een fokker je vragen stelt over je huis, je werk, je levensstijl om zo een beeld te kunnen vormen van je persoonlijkheid. Geldgewin is dus niet de prioriteit voor een goede, betrouwbare fokker.

Het Fokken

Het fokken van Golden Retrievers is geen deeltijdse job, maar een voltijdse passie. Bovendien is het een belangrijke verantwoordelijkheid omdat je ervoor moet zorgen dat het ras als geheel gezond blijft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.