De meeste hondeneigenaars houden van hun dieren en willen hen zo gezond mogelijk houden. Daarom besteden ze veel aandacht aan de voeding en training van hun hond. Dit is echter niet voldoende. Naast veel beweging en gezond eten hebben ze ook nood aan mentale en emotionele stimuli om gezond en gelukkig te zijn.

Hieronder zullen we vier tips bespreken die jou zullen helpen om jouw Golden Retriever fysiek en mentaal gezond te houden.

4 Tips Voor De Gezondheid Van Jouw Golden Retriever

1) Een Gezonde Golden Retriever heeft behoefte aan gezonde voeding

Niemand wil een Golden retriever met overgewicht. Daarom is een gezonde voeding en de juiste hoeveelheid essentieel om gezond en actief te blijven. Het is tegenwoordig moeilijk om door de bomen het bos nog te zien omdat er tientallen verschillende diëten en evenveel uiteenlopende meningen bestaan over wat gezonde voeding nu is.

De beste manier om te weten wat voor jouw hond het beste voedingsplan is, is door verschillende fokkers te bezoeken en hun raad te vragen. Fokkers werken doorgaans al jaren met het ras en weten dus perfect welk voedingsplan voor jouw hond het beste werkt.

2) Gehoorzaamheidstraining is essentieel voor de mentale gezondheid van jouw hond.

De meeste mensen zien de gehoorzaamheidstraining als de tool om hun hond te controleren. Ze beseffen niet dat deze training ook ongelooflijk belangrijk is voor de mentale gezondheid van hun hond. Jouw hond wil weten wanneer hij zich goed gedraagt en hij wil weten wanneer hij veilig is. Hiervoor moet hij de regels en de grenzen die in jouw gezin van toepassing zijn, kennen en begrijpen. Zijn training geeft hem die kennis en zal er meteen voor zorgen dat hij zijn plaats in jouw gezin kent.

3) Lichaamsbeweging en vaardigheidsoefeningen zijn essentieel voor de fysieke en mentale gezondheid van jouw Golden Retriever

Golden Retrievers hebben veel lichaamsbeweging en uitdagingen nodig omdat het actieve en slimme honden zijn. Indien je hen niet voldoende uitdaagt zullen ze zich al snel vervelen waardoor ze probleemgedrag kunnen ontwikkelen. Daarom moet je hen voldoende de kansen aanbieden om te rennen, spelen en zwemmen zodat ze fit blijven. Dit is echter niet voldoende.

Je moet hen ook mentaal stimuleren zodat hun intelligentie op de proef gesteld wordt. Vaardigheid –en gehoorzaamheidstraining zijn de twee beste manieren om jouw Golden Retriever de mentale uitdagingen te bezorgen die hij nodig heeft. Indien je een grote tuin hebt, kan je eigenlijk zelf gemakkelijk een parcours in elkaar knutselen om zijn vaardigheden zoals sluipen, lenigheid en springen te trainen.

4) De verzorging van hun vacht is essentieel

Het borstelen van jouw Golden retriever helpt niet alleen om jouw hond zich op zijn best te doen voelen. Het helpt ook om eventuele huidproblemen op te merken die, indien je ze onbehandeld laat, ernstige gezondheidsproblemen kunnen opleveren. Door de vacht van jouw hond regelmatig te borstelen zal je een beter idee hebben van de algemene gezondheid van jouw hond en zal je beter kunnen anticiperen op eventuele ernstige aandoeningen. Een goede verzorging houdt ook in dat je aandacht besteed aan hun mond –en tandhygiëne.

Het is dus duidelijk dat een goede zorg voor jouw Golden Retriever zijn gezondheid niet stopt bij goede voeding en een dagelijkse wandeling. Je bent er ook verantwoordelijk voor dat jouw hond zijn fysieke, mentale en emotionele gezondheid op en top blijft.  Dit zorgt er op zijn beurt voor dat jouw trouwe viervoeter lang, gezond en gelukkig kan leven.

Heb jij nog interessante tips voor de gezondheid van Golden Retrievers? laat dan gerust hieronder je reactie achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.