Wanneer je overweegt een viervoeter aan jouw gezin toe te voegen zijn er veel zaken dat je moet overwegen. Zo heeft elk hondenras verschillende kenmerken en het kiezen van het juiste ras kan een uitdaging zijn. Indien je een trouwe vriend voor het leven zoekt, is de Golden Retriever een uitstekende keuze. Hieronder zullen we 4 redenen bespreken waarom mensen kiezen voor een Golden Retriever.

4 Redenen Waarom De Golden Retriever Een Fantastische Gezinshond Is!

1) Uitstekende Gezelschapshonden

Families kiezen wereldwijd voor een Golden Retriever omdat het uitstekende gezelschapshonden zijn. Golden Retrievers genieten ervan om zich in de nabijheid van hun baasje te bevinden en zullen alles doen om deze te plezieren. Het kan gebeuren dat Golden Retrievers zich onrustig gedragen wanneer ze niet bij hun baasje zijn of wanneer ze niet voldoende aandacht krijgen. Hier tegenover staat wel dat ze extra inspanningen zullen leveren voor diegene die ze liefhebben. Golden Retrievers zijn trouw en zullen niet enkel hun baasje beschermen maar bij uitbreiding iedereen in het gezin.

2) Intelligentie 

De intelligentie van de Golden Retriever is de tweede reden waarom zoveel mensen een Golden Retriever kiezen. Hondeneigenaars ervaren al snel dat een Golden Retriever gemakkelijk te trainen is. Het doet er niet toe of het gehoorzaamheidstraining of zindelijkheidstraining is, jouw Golden Retriever zal snel begrijpen wat er van hem verwacht wordt. Dit ras is ook al jaren populair als geleidehond, jachthond, drugshond en competitiehond dankzij hun intelligentie.

3) Verzorging

Golden Retrievers zijn ook populair omdat ze niet echt veel aandacht vragen. Ja, hun vacht moet vaak geborsteld worden maar verder vergt een Golden Retriever niet meer verzorging dan een andere hond. Zo moeten Golden Retrievers niet vaak in bad omdat dit de gezondheid van hun vacht niet ten goede komt en uiteindelijk tot huidproblemen kan leiden. Je moet wel goed opletten dat jij jouw Golden Retriever niet te veel eten geeft. Het zijn grote eters en ze zullen gemakkelijk te dik worden indien je dit toelaat. Het is uiteraard beter indien je over een grote tuin beschikt maar Golden Retrievers kunnen ook gemakkelijk op een appartement leven zolang je hen maar de nodige lichaamsbeweging aanbiedt.

4) Actieve karakter

Tenslotte is hun actief karakter een andere reden waarom Golden Retrievers populair zijn. Indien je een heel actieve hond zoekt, ben je bij de Golden Retriever aan het juiste adres. Ze houden ervan om rond te rennen, te spelen en ze genieten van water.

Golden Retrievers zijn uitstekende vrienden voor jouw kinderen omdat ze geen probleem hebben met het ruwe spel van kinderen. De keerzijde van de medaille is wel dat indien je er niet voor zorgt dat jouw Golden Retriever over voldoende lichaamsbeweging beschikt, hij zich irritant kan beginnen gedragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.