Informatie Golden RetrieverInformatie over de Golden Retriever. De Golden Retriever is momenteel een van de populairste (gezins)honden dankzij zijn intelligentie en zachtaardig karakter. Ze zijn bovendien uitstekend gezelschap, erg trouw en passen daarom goed in een gezin.

Training

Golden Retrievers zijn gemakkelijk te trainen en slechts zelden vertonen deze honden gedragsproblemen. De Golden Retriever vraagt bovendien weinig aandacht en dankzij al deze kenmerken is de Golden Retriever een uitstekende keuze voor mensen die een hond willen adopteren.

Verzorging

De vacht van een Golden Retriever is, zoals hun naam suggereert, ergens tussen roomkleurig en goud. Hun vacht is dik maar ruit het hele jaar. In de vacht blijft gemakkelijk vuil en modder zitten, regelmatig de vacht verzorgen is dus nodig.

De nagels van een Golden Retriever worden best elke maand onder handen genomen. Op deze manier voorkom je dat ze voetblessures ontwikkelen. Indien nodig, gebruik je een speciale hondenshampoo wanneer je ze een bad geeft.

Uiterlijk

De Golden Retriever is stevig gebouwd en heeft een gewone nek met een breed hoofd en een rechte muil. Ze hebben donkere, ronde ogen die hen hun vriendelijk en aantrekkelijke uiterlijk geven. De volledig rasstandaard kun je vinden op Golden Retriever Club Nederland.

Een Golden retriever wordt gemiddeld 12 jaar oud. De schofthoogte  is tussen de 56-61 cm en van teven 51-56 cm. Ze groeien snel en zullen al enkele maanden na hun geboorte de helft van hun totale gewicht en grootte bereiken.

Gezondheidsproblemen

De meest voorkomende gezondheidsproblemen waar Golden Retrievers mee geconfronteerd worden zijn kanker, heupdysplasie, kniedysplasie, hartstoornissen en problemen met de schildklier. Het is belangrijk dat je jezelf goed informeert over deze veel voorkomende problemen bij Golden Retrievers.

De Golden Retriever is een van de populairste honden omdat ze sociaal, slim, lief en intelligent zijn. Hun levensverwachting is rond de 12 jaar en indien hun overvloedig ruien voor jou geen probleem is, zal dit hondenras jou en jouw gezin vele jaren van plezier bezorgen.

Heb jij nog informatie over de Golden Retriever die je wilt delen? laat dan hieronder je reactie achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.