Golden Retriever en diarree

Het hebben van een Golden Retriever is altijd leuk en gezellig. Het zijn echte gezinshonden en houden van hun familie. Maar natuurlijk weet je ook dat honden net als mensen ook heel erg ziek kunnen worden. Net als mensen kan ook je Golden Retriever diarree krijgen. Maar wat kan je eraan doen en hoe komt het?

Het kan weleens gebeuren dat je Golden Retriever diarree kan krijgen en dat kan behoorlijk lastig en vervelend zijn. In de meeste gevallen kan het onschuldig zijn maar in andere gevallen kan de oorzaak ook iets ernstiger zijn dan gedacht.

Goede voeding

Diarree bij je Golden Retriever kan in de meeste gevallen te maken hebben met hun voeding. Daarom is het belangrijk dat je de Golden Retriever een evenwichtige en goede voeding geeft. Voor je Golden Retriever is het beter als je hem droge voeding geeft. Droge voeding is heel goed afgestemd op de behoefte van je hond. De droge brokken bezitten alle vitaminen en mineralen die je hond nodig heeft om goed te groeien en om zijn darmen en maag ook nog gezond te houden.

Omdat droge hondenbrokken vaak ook wat duurder zijn neigt men om de iets goedkopere variant te kopen. Het nadeel hiervan is dat het meestal niet de juiste vitaminen en mineralen bevat. Het gevolg hiervan is dat je Golden Retriever dan diarree kan krijgen. Om dit te voorkomen is het dan belangrijk dat je misschien iets meer uitgeeft aan de juiste hondenvoeding van beter kwaliteit.

Verandering van voeding

Wanneer je plotseling van voeding verandert en je Golden Retriever kan niet goed tegen de omschakeling dan kan hij ook last krijgen van diarree. Wanneer je merkt dat je Golden Retriever het goed doet bij een bepaalde voeding soort dan kan je deze het liefst blijven gebruiken. Je hond kan ook last krijgen van diarree wanneer hij misschien iets heeft gegeten waar hij niet goed tegen kan. Aangezien de Golden Retriever houdt van snoepen dan kan het per ongeluk voorkomen dat hij iets te pakken krijgt dat een negatieve invloed heeft op zijn maag en darmen met als gevolg dat hij diarree krijgt.

Last van bacteriën of virussen

Wist je dat je Golden Retriever ook last kan krijgen van diarree welke veroorzaakt kan worden door een bacterie of een virus? Wanneer dit het geval is kan je Golden Retriever diarree krijgen welke gepaard kan gaan met slijmerige ontlasting met bloed erin en overgeven. Je zal ook merken dat hij geen eetlust heeft en zijn conditie zal achteruitgaan. Wanneer je deze symptomen opmerkt bij je Golden Retriever dan is het aangeraden om hem heel snel naar de dierenarts te brengen. De dokter zal dan zeer waarschijnlijk een bloedonderzoek doen of ook zijn ontlasting onderzoeken om na te gaan welke bacterie of welk virus je hond zo ziek maakt. Aan de hand van het onderzoek zal hij dan de juiste medicijnen voorschrijven voor je hond.

Gevaarlijke parasieten

Parasieten kunnen ook de reden zijn dat je Golden Retriever last kan krijgen van diarree. Wil je dit vermijden dan is het belangrijk dat je de hond een paar keer per jaar een ontwormingskuur geeft. Dat zou maar goed zijn want niet alleen kunnen parasieten gevaarlijk zijn voor je Golden Retriever maar ze kunnen ook voor ons mensen heel besmettelijk zijn.

Heb je het idee dat je hond last heeft van parasieten dan is het voor jou als eigenaar belangrijk dat je zijn ontlasting goed in de gaten houdt. Aan de hand van je observatie kan je vaststellen als je hond last heeft van parasieten. Heb je opgemerkt dat je hond last heeft van parasieten dan moet je hem ook gelijk naar de dokter brengen. De dierenarts zal dan ook een bloed en ontlasting onderzoek doen. Hij zal je dan de nodige medicijnen voor je hond geven.

Belangrijk bij diarree is dat je de hond genoeg te drinken geeft om uitdroging te voorkomen.

Wil je nog meer informatie over de Golden Retriever?

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Golden Retriever? Kijk dan of mijn Golden Retriever handboek iets voor jou is.

Lees Hier Meer Over Het Golden Retriever Handboek!  <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.