Golden retriever eigenschappen & kenmerken

Van de Golden Retriever is bekend dat het een heel zachtaardige en vriendelijke hond is. Het is een perfect hondenras om in je gezin op te nemen.

Karakter

Oorspronkelijk is de Golden Retriever een jachthond. Een van de kenmerken en eigenschappen van een jachthond is dat ze in beweging moeten blijven. Een Golden Retriever voelt zich heel gelukkig als hij de kans krijgt om flink te bewegen. Zo houdt hij van zwemmen, apporteren en houdt hij ervan om lange wandelingen te maken. Als het nou in het bos is of aan het strand, zolang hij lekker kan wandelen voelt hij zich heel gelukkig. Het enige wat je daarvoor terugkrijgt is zijn onvoorwaardelijke vriendschap. Je Golden Retreiver wil graag veel tijd besteden met zijn eigenaar maar op andere tijden houdt hij er ook van om even alleen gelaten te worden. Hij is ook een intelligente hond en kan je hem heel wat leuke spelletjes en taken laten uitvoeren die hij makkelijk kan aanleren.

Tolerantie

Een van de specifieke kenmerken van een Golden Retriever is zijn tolerantie. Ze verdragen heel veel vooral van kinderen ook al kunnen ze soms niet zo lief en zacht met hem omgaan. Je zal je kinderen wel moeten leren dat je Golden Retreiver niet alles zal verdragen en dat ook hij zijn grenzen heeft. Let er wel op dat je je kleine kinderen nooit alleen laat met je hond ook al is die zo tolerant, zachtaardig en vriendelijk. De Golden Retriever is ook en hond die zijn voedsel beschermt. Is hij dus aan het eten dan is het belangrijk dat je hem in alle rust laat eten.

Eigenwijs

De Golden Retreiver is ook een eigenwijze hond. Je moet ze duidelijk laten weten dat jij als eigenaar het voor het zeggen hebt. Het is dus belangrijk dat je hem op een consequente manier opvoedt. Wat je absoluut niet moet doen is tegen hem schreeuwen. Je Golden Retriever kan een stemverheffing niet zo goed verdragen.

Uiterlijke kenmerken

De Golden Retriever is een grote hond. De reu zal een schofthoogte hebben van ongeveer 56 en 61 centimeter. Een teefje zal een schofthoogte hebben tussen de 51 en 56 centimeter. Hij heeft een evenredig en krachtig gebouwd lichaam. Hij heeft een goed gespierde nek zo ook zijn de achterbenen heel goed gespierd en zijn ze sterk en stevig gebouwd. Hij heeft een brede schedel met krachtige kaken. Hij heeft ook een sterk gebouwede snuit en een zwarte neus. De ogen staan goed uit elkaar en hebben een donkerbruine kleur. Hij heeft middelmatige grote oren die op dezelfde hoogte met de ogen staan.

De vacht

De Golden Retriever heeft een goud tot roomkleurige vacht. De vacht is vlak tot golvend. Ook is hij voorzien van een waterafstotende onder vacht.

Al deze kenmerken en eigenschappen maken de Golden Retriever tot een goede gezinshond. Als je naar hem kijkt is het eerste dat je opmerkt dat hij een heel zachtaardige, vriendelijke ne aangename uitstraling heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.