Golden Retriever En Katten en Kinderen

Wanneer je een Golden Retriever in huis neemt en je hebt kinderen en andere huisdieren in huis zoals katten is het natuurlijk ideaal dat je Golden Retriever ook goed kan omgaan met de kinderen en de katten. Hoe je Golden Retriever omgaat met de kinderen en de katten zal afhangen van zijn karakter.

Het is geen algemene regel die zegt dat bepaalde hondenrassen automatisch het goed zullen vinden met kinderen en katten. Alles hangt toch af van het karakter van je hond. Echter is het toch bewezen dat bepaalde hondenrassen het goed kunnen vinden met kinderen en katten.

Vriendelijk en zachtaardig

Van de Golden Retreiver is bekend dat hij vriendelijk en zachtaardig is. Hij is heel erg speels, heel vriendelijk en zachtaardig. Het zal daarom geen probleem moeten zijn om hem in huis te halen wanneer je ook kinderen en katten in huis hebt.

Golden Retriever en kinderen

De Golden Retriever staat bekend als een geduldige en zachtaardige hond. Hij houdt van spelen en is haast nooit wild of agressief tijdens het spelen. Ook is hij een intelligente hond en leert nieuwe dingen heel snel aan. De Golden Retriever is een ideale speelkameraad voor je kinderen. Hij zal nooit of heel zelden een gevaar voor de kinderen vormen maar is het toch aangeraden om ten alle tijden voorzichtig te zijn. Ook wordt het aangeraden om jonge kinderen nooit alleen te laten met de hond ook al is hij zo aardig of lief. Het kan gebeuren dat iets toch een keertje fout kan gaan omdat kleine kinderen vaak genoeg niet door hebben wanneer de hond genoeg heeft van het spelen. Ook kunnen ze soms een beetje ruw omgaan met de hond waardoor hij zenuwachtig kan worden. 

Het is en blijft een hond

De Golden Retriever mag dan aardig, lief en zachtaardig zijn, maar het is en blijft een dier. De enige manier die hij gebruikt om zijn frustratie kenbaar te maken is met zijn scherpe tanden. Dat wil niet zeggen dat ze bij de eerste en beste keer hard zullen doorbijten maar een vlugge snauw van de tanden om ‘genoeg’ aan te geven kan al pijnlijk zijn voor het kind en kan het al snel een verwonding oplopen.

Golden Retriever en katten

Van de Golden Retriever is bekend dat hij best wel aardig kan zijn naar katten toe. Veel zal wel afhangen van de manier mymedic.es hoe jij je Golden Retriever hebt leren omgaan met katten. Kan het zo zijn dat je hem als pup hebt opgejaagd bij het zien van katten zal hij dit gedrag niet afleren en zal hij op oudere leeftijd ook niet lief en aardig omgaan met katten. Heb je al een kat in huis en je brengt daarna de Golden Retriever binnen, dan zal je hem moeten aanleren dat de kat ook een deel is van het gezin. In de dierenwereld zal de kat zichzelf als superieur opstellen en zal je Golden Retriever terugdeinzen voor de kat. Als de kat als tweede huisdier in huis wordt gehaald dan zal je hond eerst wel wat jaloers zijn maar uiteindelijk zal hij het goed met de kat kunnen vinden. Probeer aan beide huisdieren evenveel aandacht te geven zodat geen van ze jaloers hoeft te worden of zich overgeslagen voelt.

Nu heb je een idee hoe het een beetje eruit zal zien wanneer je een Golden Retriever in huis zal nemen waarin ook kinderen en katten aanwezig zijn. Het kan nog een gezellige bende worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.