Golden Retriever bijten afleren

Het hebben van een Golden Retriever is altijd een leuke bezigheid voor heel het gezin. Het is een trouwe en loyale vriend aan wie iedereen een plezier kan hebben. In de meeste gevallen is de Golden Retriever een hele sociale en liefhebbende hond Maar wat doe je als je merkt dat hij bijt. Hoe kan je hem zijn bijtgedrag afleren?

Golden Retriever pup bijt

Voor puppy’s is het vrij normaal dat ze bijten. Dit doen ze omdat ze geen handen hebben om hun omgeving te verkennen. Om dit te doen maken ze dus gebruik van hun kleine tandjes. Ze zijn net als baby’s. Die gebruiken wel hun handjes maar stoppen ook van alles in hun mond. Dat de pups een beetje bijten is hun eigen manier van communiceren, ontdekken en spelen. Dat een pup een beetje gaat bijten is dus geen vertoning van agressief gedrag maar hoort bij zijn ontwikkeling.

Aandacht

Behalve dat bijten hoort als communicatie tijdens de ontwikkeling van de pup gebruikt hij het ook om bijvoorbeeld je aandacht te trekken. Ze zitten dan meestal met hun tandjes te trekken aan je kleren. Dit is wel helemaal onschuldig, maar natuurlijk wil je niet hebben dat het bijten doorgaat tot op volwassen leeftijd. Op den duur moet het bijten toch afgeleerd worden. Daarom is het belangrijk om je Golden Retriever pup vanaf het begin het bijten af te leren. Als je het niet afleert zal hij het blijven doen en daar zit je dus niet op te wachten.

Hoe leer je het bijten af

Welke methode zou je kunnen gebruiken om je Golden Retriever pup het bijten af te leren? Als eerst leer hem dat het bijten niet wordt getolereerd. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Wat je kan doen als hij met bijten begint en met je lichaam in contact komt is om met een luide stem ‘Auw’ te zeggen. Zo kan je de pup dus eigenlijk een beetje laten schrikken. Op een strenge toon laat je je pup wel weten dat wat hij doet niet mag. Dit kan je ook doen wanneer hij aan je kleren begint te trekken. Op een strenge toon aangeven dat het niet mag en geef je hem voor een paar minuten ook geen aandacht zodat het duidelijk is voor je pup dat zijn gedrag niet goed is. Als je dit altijd weer doet en consequent blijft doen zal je merken dat je pup het vanzelf zal afleren om te bijten.

Voor een volwassen Golden Retriever is het ongewoon om te bijten. Doet hij dit toch dan kan dat een uiting zijn van bangheid of stelt hij dominant gedrag ten toon. In deze gevallen heb je een andere aanpak nodig om het bijten af te leren.

Volwassen Golden Retriever afleren te bijten

Ten eerste is het belangrijk dat je ontdekt wat de oorzaak is dat hij bijt. Vaak komt het uit op angst of dominant gedrag. Gaat het om bangheid dan is het belangrijk dat je je Golden Retriever meer zelfvertrouwen geeft. Doe dit niet om je hond op een betuttelende manier aan te spreken. Hij zal dan denken dat het bijten een goed ding is. Laat aan je hond zien dat je zelfvertrouwen hebt zodat hij het gedrag ook over zal nemen. Je Golden Retriever ziet jou als zijn leider en zal dus ook jouw gedrag over nemen. Komt het bijten uit dominantie dan zal je je Golden Retriever duidelijk moeten maken dat jij de baas bent. Je zal je dan ook als baas en leider moeten opstellen en altijd consequent moeten blijven in je handelingen naar de Golden Retriever toe. Zo raakt hij dan ook niet in de war.

Dit zijn manieren die je kan gebruiken om je Golden Retriever te laten stoppen met bijten. Hopelijk helpen ze je op weg om een nog betere band met je hond te kunnen opbouwen.

Wil je nog meer informatie over de Golden Retriever?

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Golden Retriever? kijk dan of mijn Golden Retriever handboek iets voor jou is.

Lees Hier Meer Over Het Golden Retriever Handboek!  <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.