Golden Retriever beweging

Het hebben van een Golden Retriever is altijd een leuke bezigheid. Hij is echt een gezinshond en is heel erg vriendelijk ook naar kinderen toe. Om nog lang van je Golden Retriever te genieten is het belangrijk om hem goed te laten bewegen. Voldoende beweging is heel erg belangrijk voor de gezondheid van je Golden Retriever.

Weinig beweging, vervelend gedrag

Wanneer je Golden Retriever niet genoeg beweegt zal je merken dat hij zich vervelend gaat gedragen. Hij zal dan overgaan tot het kapot maken van spulletjes. In de tuin zal hij beginnen met het graven van gaten en zal hij ongecontroleerd door het huis beginnen te rennen. Wanneer hij niet genoeg beweegt zal hij ook dik beginnen te worden. De Golden Retriever is een goede eter en zal altijd zijn eten opeten. Als hij niet voldoende beweegt zullen de kilootjes er snel bij komen.

Hoeveel beweging is nodig voor je puppy

Voor beweging van je Golden Retriever kan je de 5 minuten regel gebruiken. Dat wil zeggen dat voor elke maand je puppy oud is je hem 5 minuten kan laten bewegen. Is je puppy vier maanden oud dan kan je hem ruim 20 minuten laten bewegen. Hou er wel rekening mee dat puppy’s heel snel groeien en heel kwetsbaar zijn en hun gewrichten en botten kunnen beschadigen. Het is dus aangeraden om het heel rustig aan te doen met je puppy. 

De volwassen Golden Retriever en beweging

Een volwassen Golden Retriever kan gemiddeld per dag een uur bewegen. Aan de hand van de genen van je Golden Retriever kan je het uurtje bewegen opvoeren of juist inkorten. Bepaalde Golden Retrievers bijvoorbeeld hebben maar drie kwartier beweging per dag nodig en andere hebben dan weer twee uren nodig.

Wanneer je merkt dat je hond vernielzuchtig begint te worden wil dat zeggen dat hij zich verveelt en meer behoefte heeft aan beweging. Je kan zijn bewegingstijd in twee verdelen. En heb je dus twee speelmomenten op een dag met je Golden Retriever. Het beste is dat je verschillende spelletjes uitprobeert om je Golden Retriever een uitdaging te geven. Daarbij kan je denken aan een bal gooien, aan zwemmen of met hem gaan rennen.

Beweging van een oudere Golden Retriever

Voor wat de bewegingstijd van een oudere Golden Retriever betreft verschilt dit per hond. Je kan bijvoorbeeld een Golden Retriever hebben van zeven jaar die niet meer zo actief is maar aan de andere kant heb je dan weer een Golden Retriever die 12 jaar is en nog bruist van energie. Golden Retrievers houden ervan om hun eigenaar blij te maken en zullen niet laten blijken dat ze soms moe zijn.

Het is aangeraden om het met een oudere Golden Retriever rustig aan te doen. Laat hem bijvoorbeeld niet over hoge obstakels springen of een uur lang bezig zijn met een bal te ravotten. Hou er ook rekening mee dat je Golden Retriever gevoelig is voor artritis en gewrichtspijnen. Hou het dus heel goed in de gaten en als je merkt dat hij artritis of gewrichtspijnen heeft breng hem dan naar de dierenarts. Hij zal dan wat bewegingsadvies aan je doorgeven voor je hond.

Nu weet je hoe je moet omgaan met je Golden Reriever en beweging. Hou er dus rekening mee en hou hem fit en gelukkig.

Wil je nog meer informatie over de Golden Retriever?

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Golden Retriever? kijk dan of mijn Golden Retriever handboek iets voor jou is.

Lees Hier Meer Over Het Golden Retriever Handboek!  <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.