Artrose Bij Golden Retrievers

Het hebben van een Golden Retriever is een heel leuk idee. Een fantastische gezinshond. Een loyale en trouwe vriend voor het leven. Maar vergis je niet, ook honden krijgen last van verschillende kwaaltjes naarmate ze ouder worden. Een daarvan is artrose. Wat doe je als je het vermoeden hebt dat je Golden Retriever artrose heeft?

Artrose komt bij honden vaak voor. Artrose is een gewrichtsaandoening welke wordt veroorzaakt door slijtage aan de gewrichten. Het hoeft niet alleen voor te komen bij grotere honden of honden die al oud zijn. Zelfs honden die ouder zijn dan een jaar kunnen last hebben van artrose. Artrose is zeker een kwaal dat je heel serieus moet aanpakken. Maar hoe herken je artrose bij honden en wat doe je als je Golden Retriever artrose heeft?

Wat is artrose?

Tussen de gewrichten van de elle bogen, de knieën en de heupen heb je kraakbeen zitten. Artrose zorgt ervoor dat kraakbeen tussen de gewrichten beschadigt raakt of zelfs helemaal verdwijnt. Het gevolg is dat de gewrichten tegen elkaar schuren en zo gaan slijten wat kan leiden pijn en irritatie bij je hond. Bij de hond zien we artrose vaak vorkomen in de heup, de achterpoten en de schouders. Het kan ook vorkomen in de rug tussen de gewrichten van de wervelkolom.

De symptomen

Wanneer je Golden Retriever last heeft van artrose zal je merken dat hij moeite heeft met opstaan. Hij heeft moeite om op de bank of in de auto te springen. Hij zal niet meer zo actief zijn en kan voor onverklaarbare reden agressief zijn. Het aanraken van de gewrichten kan pijnlijk zijn. Hij kan stijfheid vertonen na bijvoorbeeld een wandeling. Je zal hem zien likken aan zijn gewrichten die pijnlijk zijn.

Medicijnen

Behalve pijnstillers die je dierenarts zal voorschrijven, zijn er andere manieren om de artrose van je Golden Retriever te verlichten. Denk maar aan een orthopedische kussen die de pijnlijke gewrichten enigszins kan ontlasten. Je zou ook een loopplank kunnen gebruiken zodat hij makkelijk op de bank of in de auto kan komen. Als hij echt moeizaam loopt kan je een hondenfietskar aanschaffen zodat je hem toch mee kan nemen in de buitenlucht om te genieten. Veelal worden honden met artrose thuisgelaten maar als hij ondersteuning van jou krijgt dan hoeft dat niet het geval te zijn. Ook kan je op zoek gaan naar natuurlijke pijnstillers gemaakt op basis van natuurlijke producten die ook heel heilzaam kunnen zijn voor de artrose van je Golden Retriever.

Kan je artrose voorkomen

Eigenlijk kan je artrose bij honden niet voorkomen maar je kan er wel voor zorgen om de kans om artrose te krijgen verkleinen. Een goede en belangrijke manier is het geven van goede voeding. Zorg ervoor dat je Golden Retriever genoeg mineralen en vitaminen krijgt. Maar ook genoeg aminozuren en sporenelementen. Zorg er ook voor dat je Golden Retriever niet te dik wordt. Als je Golden Retriever overgewicht heeft kan het een bijdrage leveren dat artrose ontstaat.

Nu heb je een idee waarop je moet letten wanneer je Golden Retriever last zou kunnen hebben van artrose. Ook weet je wat je zou kunnen doen om je hond te ondersteunen wanneer het artrose heeft of wat je kan doen om het proces te vertragen. Op deze manier kan je Golden Retriever nog een lang en gelukkig leven hebben.

Wil je nog meer informatie over de Retriever?

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Golden Retriever? kijk dan of mijn Golden Retriever handboek iets voor jou is.

Lees Hier Meer Over Het Golden Retriever Handboek!  <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.