weetjes over golden retrievers
Foto: www.petplan.co.uk

In dit artikel ontdek je enkele leuke en interessante weetjes over golden retrievers die je kunnen helpen beslissen of dit het juiste ras voor jou en je gezin is, en zo ja, welke kleur of geslacht te kiezen.

Golden Retrievers zijn er in verschillende kleuren van goud tot roomkleur. Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat golden retrievers meestal iets donkerder worden naarmate ze groeien, en over het algemeen hun  “echte” kleur hebben voordat ze een jaar oud. Als je een goed idee wilt krijgen van wat de kleur zal zijn als ze volwassen zijn, dan moet je hun oren controleren.

Mannetjes zijn groter en langer en wegen meer dan de vrouwtjes. Maar uiterlijk wijs, hebben ze ook een beetje een karakteristieke hoofdvorm, die vrij indrukwekkend is om naar te kijken. Ze hebben allemaal een ondervacht, maar er zijn wel een aantal varianties van hun types vacht. Zo hebben sommigen van hen een meer krullend type vacht, terwijl anderen een wat vlakker type vacht hebben.

Het karakter van een golden retriever is er een die erg vriendelijk en actief te noemen is. Zijn zijn zeer werkgericht , gehoorzaam en intillegent en hebben een goed geheugen en een groot aanpassingsvermogen.In principe zijn er geen verschillen tussen de persoonlijkheid van mannetjes en vrouwtjes. Ik ben eigenaar van beide en vind de persoonlijkheden vrijwel hetzelfde zijn.

Hun levensduur is over het algemeen 10 tot 15 jaar. Het trainen van golden retrievers  is omdat ze de wens hebben om te plezieren over het algemeen heel leuk om te doen.Ze zijn erg trouw aan hun baas maar wel minder geschikt als waakhonden, puur omdat ze gewoon te vriendelijk zijn.

Ik hoop dat je door je te verdiepen in deze weetjes over golden retrievers heb kunnen helpen om een juiste beslissing te nemen over of dit ras geschikt is voor jou en je gezin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.