Grootte en hoogte golden retriever
Foto: www.dogtime.com

De grootte en hoogte van een Golden Retriever hangen af van het geslacht.

Een volwassen teefje heeft een schofthoogte tussen de 51 en 56 centimeter, een reu heeft een schofthoogte tussen de 56 en 61 centimeter.

Daarmee behoort de Golden Retriever qua grootte en hoogte tot een van de grotere hondenrassen.

Voeding is belangrijk

Voor een goede en evenredige groei is de voeding van een Golden Retriever van essentieel belang. Een evenwichtige voeding van kleins af aan is belangrijk om jouw Golden Retriever te laten uitgroeien tot een volwassen hond met een perfect gewicht en een perfecte grootte en hoogte.

Goede voeding is niet goedkoop, toch is het geen goed idee om goedkope voeding te kopen. Het prijsverschil zit hem natuurlijk ergens in en vaak bevat goedkoop hondeneten niet de nodige voedingsstoffen. Bovendien vind je bij de duurdere merken ook voeding die specifiek op bepaalde rassen en groottes is afgestemd. Om een voorbeeld te geven: de samenstelling van de voeding voor een Chihuahua pup is verschillend dan de samenstelling van de voeding voor een Golden Retriever pup.

Na 15 tot 20 maanden kan een Golden Retriever overschakelen op voeding voor volwassen honden. Een gezonde voeding is niet alleen belangrijk voor pups, maar behoud ook die goede gewoonte als jouw Golden Retriever eenmaal volwassen is.

Wil je weten of jouw Golden Retriever op de juiste manier groeit, kan je de groeicurve voor dit specifiek ras raadplegen.

Bewegen op een juiste manier is belangrijk

Om jouw Golden Retriever goed te laten ontwikkelen zodat hij aan de normen van grootte en hoogte voldoet is ook de juiste vorm van beweging belangrijk.

Laat een pup niet te lang na elkaar zware inspanningen doen en forceer hem ook niet lange wandelingen te maken. Laat hem na een inspanning voldoende rusten zodat ook zijn spieren, pezen en gewrichten weer tot rust kunnen komen. Is de pup zelf niet akkoord met deze visie, want die bruist natuurlijk van energie, kan je een bench gebruiken om de pup tot rust te laten komen. Als je de pup van kleins af aan hebt geleerd dat dit zijn eigen plaatsje is, zal hij er tot rust komen.

Een evenwichtige combinatie van beweging en rust zal ervoor zorgen dat jouw Golden Retriever zich ontwikkelt tot een geproportioneerde hond met goede verhoudingen qua gewicht, grootte en hoogte.

Ook al ben je niet van plan aan shows mee te doen met jouw Golden Retriever, toch is het belangrijk te streven naar het ideale gewicht en de voorgeschreven grootte en hoogte van het ras. Een hond waarvan het gewicht, de grootte en hoogte aanleunen bij de rasstandaard is immers vaak een gezonde hond.

    1 Response to "Grootte En Hoogte Van Een Golden Retriever"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.