Wat Doe Je Als Je Golden Retriever Agressief Gedrag Vertoont

Een Golden Retriever is een mooie hond om te hebben als gezinshond. Ze zijn zeer liefdevolle en betrouwbare dieren. Maar wat zou je moeten doen als je merkt dat je Golden Retriever agressief gedraagt vertoont?

Dat een Golden Retriever agressief gedrag vertoont is heel erg zeldzaam omdat ze heel vriendelijke en zachtaardige honden zijn die je maar kunt indenken. Toch kunnen er soms situaties voordoen waarbij de hond zich agressief kan gedragen. Een Golden Retreiver zal zich agressief gedragen wanneer hij bang is of wanneer hij zich echt bedreigt voelt.

Agressief naar andere honden toe

Wanneer het gebeurt dat een Golden Retriever angstig gedrag vertoont naar andere honden toe dan is er tijdens de eerste stap in het socialisatieproces iets misgegaan. Tijdens dit proces werkt men aan het sociaal gedrag van de Golden Retriever pup. Dit proces gebeurt vanaf de pup 3 weken oud is en duurt tot ongeveer 12 weken oud. In deze tijd gaat de pup naar buiten en gaat hij zijn omgeving verkennen.

Tijdens het socialisatieproces zal de Golden Retriever pup kennis maken met verschillende zaken om zijn angst proberen weg te werken. Belangrijk is dan ook dat hij in aanraking komt met andere honden om zo zijn angst voor andere honden te overwinnen. Hij leert andere honden kennen en zal leren hoe met deze om te gaan zodat hij weet dat hij niet bang hoeft te zijn en ook niet agressief hoeft te zijn.

Agressief naar vreemden toe

Het kan ook voorkomen dat je Golden Retriever zich agressief kan gedragen naar vreemden toe. Ook dit gedrag moet gezocht worden in het verleden. Het kan dat in het verleden de hond iets heeft meegemaakt dat voor hem heel angstig is geweest. Het kan dat hij bijvoorbeeld werd mishandeld of dat hij bijvoorbeeld door kinderen is gepest toen hij nog een pup was of dat vreemden zich opzettelijk zijn territorium zijn binnengedrongen. In dit geval kan je denken aan bijvoorbeeld de postbode die elke keer steeds dichterbij het huis komt. Het kan ook voorkomen dat de Golden Retriever alleen agressief is naar bepaalde personen toe zoals mannen, kinderen, vrouwen of mensen die een bepaalde uniform dragen. In deze situaties zal de Golden Retriever zich verdedigend opstellen en kan hij dan agressief gedrag vertonen.

Agressief gedrag naar zijn eigenaar

Een ander verhaal wordt het wanneer je Golden Retriever zich agressief gaat gedragen naar jou toe of naar andere leden van het gezin. Er zal dan zeker meer aan de hand zijn dan op het eerste gezicht lijkt. Hij kan bijvoorbeeld grommen en bijten als je hem op bepaalde plaatsen aanraakt. Dit kan beteken dat hij pijn kan hebben en hij niet wilt dat iemand hem aanraakt. Als dit gebeurd heeft het gelukkig niets te maken met zijn karakter en moet je hem brengen naar de dierenarts om te kijken wat er met hem aan de hand is.

Het wordt een stuk erger wanneer je Golden Retriever zich superieur voelt en geen respect voor je heeft en naar jou begint te blaffen en grommen. Hier is er dan wel degelijk sprake van een gedragsprobleem. Belangrijk is dat je dit gedrag gelijk afstraft. Dat wil niet zeggen dat je moet gaat roepen en schreeuwen want dat maakt hem alleen nog agressiever. Aan de hand van de situatie zal je moeten weten hoe dit gedrag aan te pakken. Je moet ervoor zorgen dat je Golden Retriever jou als leider erkent. Dat kan zijn agressief gedrag al wat kalmeren.

Nu weet je waarop je moet letten als je Golden Retriever agressief gedrag vertoont. Let goed op in welke situaties hij zich zo gedraagt en naar welke mensen toe. Zorg er dan voor dat je de juiste aanpak gebruikt om dit gedrag te voorkomen of te kalmeren.

Is het Golden Retriever Handboek iets voor jou?

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Golden Retriever? kijk dan of mijn Golden Retriever handboek iets voor jou is.

Lees Hier Meer Over Het Golden Retriever Handboek!  <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Probeer het boek 60 dagen uit…bevalt het je niet…dan krijg je je geld direct terug. Honderden baasjes zijn je al voorgegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.