Hoe Leer Je Een Golden Retriever Alleen Thuis Te Blijven

Het hebben van een Golden Retriever is altijd leuk. Ze zijn hele goede gezinsdieren en kunnen hele leuke speelkameraden zijn voor kinderen. Maar er zijn ook dagen waarbij je de hond alleen thuis zou moeten laten. De kinderen moeten naar school en de ouders moeten naar het werk. Dus zal de Golden Retriever dan alleen thuis moeten blijven. Maar hoe zou je je Golden Retriever leren thuis te blijven.

Hechte band

Golden Retrievers bouwen een hechte band op met hun baasjes. Ze houden ervan om in de buurt te zijn van hun eigenaren en houden ervan om aandacht te krijgen en geaaid te worden. Je zal wel denken hoe je je Golden Retriever alleen zou kunnen laten. Het kan gebeuren dat bepaalde honden gestrest kunnen raken als ze bijvoorbeeld geen aandacht krijgen of als ze zelfs voor een korte periode alleen worden gelaten. Golden Retrievers kunnen heel gevoelig zijn voor stress wanneer deze wordt veroorzaakt door alleen te blijven aangezien ze een goede band opbouwen met hun baasjes.

Verlatingsangst

De Golden Retriever vindt het niet prettig wanneer ze door hebben dat je ze de hele dag alleen thuis gaat laten. Wanneer hij aanvoelt dat je op vertrek staat kan hij angstig gedrag vertonen. Wanneer je een Golden Retriever voor een hele lange tijd alleen laat kunnen ze een vorm van verlatingsangst ontwikkelen

Hoe lang laat je je Golden Retriever thuis

Voor je uit huis gaat moet je van tevoren weten hoe lang je wegblijft. Je zal je hond moeten leren om zich in bepaalde situaties te behelpen zodat hij jouw hulp niet nodig heeft. Wat je ook zou kunnen doen als je je hond voor langere tijd alleen gaat laten is als hij overdag zijn behoeften kan doen. Mocht je Golden Retriever op zichzelf zijn behoeften doen dan is het probleem een stukje minder. Het is ook belangrijk om na te gaan als je hond zich overdag niet gaat vervelen. Zorg er ook voor dat je hond genoeg water en voeding heeft en dat hij er direct bij kan.

Hulpmiddelen

Het is best mogelijk om je Golden Retriever een paar uurtjes alleen te laten. Ga je voor langere tijd weg zal je wel een plan moeten bedenken om voor je hond te zorgen. Laat je hem te lang alleen kan hij verdrietig worden of zelfs agressief gedrag vertonen. Er zijn ook enkele hulpmiddelen die je kan gebruiken zodat je Golden Retriever zich kan vermaken wanneer hij alleen thuis is.

Enkele manieren zijn om wat puzzels met verborgen verassingen voor hem achter te laten. Je kan de TV bijvoorbeeld op DOGTV zetten wanneer je weg bent. Probeer voor de lunch thuis te komen of laat iemand vertrouwt, de hond uit laten. Je kan ook een hondenuitlater aanschaffen of hem naar de honden opvang brengen.

Dit zijn enkele manieren die je kan toepassen wanneer je van plan bent het huis voor een paar uurtjes te verlaten. Op deze manier weet je zeker dat je Golden Retriever veilig is en hoef je je geen zorgen te maken.

Is het Golden Retriever Handboek iets voor jou?

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Golden Retriever? kijk dan of mijn Golden Retriever handboek iets voor jou is.

Lees Hier Meer Over Het Golden Retriever Handboek!  <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Probeer het boek 60 dagen uit…bevalt het je niet…dan krijg je je geld direct terug. Honderden baasjes zijn je al voorgegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.