Golden-Retriever-Afkomst-en-Oorsprong

Waar vindt de Golden Retriever zijn oorsprong? Wat is de afkomst van deze hond?

Dit zijn vragen die je jezelf zo moeten afvragen wanneer je van plan bent eentje in huis te nemen of als je gewoon interesse hebt in honden. Wat je zou moeten weten is dat alle Retrievers ongeveer dezelfde voorouders hebben meer bekend als de Lesser Newfoundlander.

In deze regio Newfoundland werd deze hond heet mest gebruikt voor het waterwerk. Toch zijn er verschillende meningen over de herkomst van deze hond.

Verschillende Theorieën

Volgens een theorie heeft deze hond zijn oorsprong in Europa. Een ander theorie geeft aan dat deze honden Indiaanse honden waren en dus hun oorsprong hebben in Amerika.

De nakomelingen van de Lesser Newfoundlander werden zeer waarschijnlijk in hun leefomgeving gepaard met verschillende Spaniëls. Zo niet kwamen ze in Engeland terecht en werden daar gekruist met Setters en Spaniëls.

Op deze manier hebben zich in verschillende regio’s een eigen Spaniëlsoort ontwikkeld. Deze honden werden tijdens de jacht gebruikt. Tijdens de jacht moesten deze honden helpen om het wild op te sporen en aan te wijzen. Daarna moesten ze het geschoten wild gaan zoeken en terugbrengen.

In Engeland echter, wilden ze een gespecialiseerde hond voor elke taak. Zo werd er gebruik gemaakt van Pointers om aan te wijzen waar het wild zat en gebruikte men Spaniëls om het geschoten wild te gaan zoeken en te halen.

Zo heb je een idee van de Golden Retriever zijn afkomst en oorsprong. Van nature is de Golden Retriever een vriendelijk en sociaal wezen. Vanwege zijn leergierigheid en intelligentie is de Golden Retriever vanwege zijn oorsprong een goede hond om op te voeden.

Hij doet het heel goed tijdens verschillende gehoorzaamheidswedstrijden. Hij zal altijd zijn best doen om zijn baasje tevreden te stellen. Ook houden deze honden ervan om deelgenoot te zijn van de verschillende activiteiten van het gezin.

Ook is de Golden Retriever van oorsprong heel erg vriendelijk naar kinderen toe, heel tolerant geduldig en goedmoedig. Hij is heel erg goed geschikt om op te nemen in het gezin.

De Golden Retriever is vanwege zijn oorsprong een echte mensenvriend en zal daarom ook niet echt een goede waakhond zijn. Hij is niet echt een blaffer maar mochten er vreemden zich op je erf bevinden dan zal hij zijn baas zeker daarvan op de hoogte stellen.

De Naam

De Golden Retriever doet zijn naam eer aan en is een verwijzing naar zijn ras en uiterlijke verschijning. De Golden verwijst naar de kleur van zijn vacht die in vele tinten aanwezig is. De tinten variëren van donkergoud of roomwit.

Retriever slaat op het werk waarvoor hij werd gebruikt en nog steeds gebruikt wordt. Het refereert naar het woord apporteur wat staat voor een hond die voorwerpen thuisbrengt. In het Engels wordt het een ‘retriever’ genoemd.

De Golden Retriever heeft van oorsprong de neiging om zijn baas een plezier te doen. Hij is een absolute familiehond. Vaak worden de Golden Retrievers ook wel gebruikt als blindengeleidehond.

Nu heb je een idee van de Golden Retriever oorsprong of afkomst. Zoek je een echte familiehond dan is de Golden Retriever de juiste keus.

Is het Golden Retriever Handboek iets voor jou?

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Golden Retriever? kijk dan of mijn Golden Retriever handboek iets voor jou is.

Lees Hier Meer Over Het Golden Retriever Handboek!  <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Probeer het boek 60 dagen uit…bevalt het je niet…dan krijg je je geld direct terug. Honderden baasjes zijn je al voorgegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.