cremekleurige-golden-retriever-puppy
Foto: www.dailypuppy.com

Crèmekleurige Golden Retriever puppy’s worden nog steeds populairder.

De kleur van de Golden Retriever en alle andere honden is genetisch bepaald.

Wanneer een gen een ander gen wijzigt, zal het kleur van de vacht ook veranderen. Na verschillende generaties kan een recessief gen opduiken die op zijn beurt de kleur meebepaald.

De kleur van de vacht bepaald niet het karakter van de Golden Retriever en dus bezitten deze puppy’s ook alle kenmerken die Golden Retrievers zo populair maken. Het zijn en blijven uitstekende honden voor families met kinderen maar daarnaast nog veel meer.

Zo zijn het fantastische geleidehonden. Ze kunnen ook gebruikt worden voor het opsporen van drugs en worden vaak gebruikt bij ‘search en rescue’ missies.

De training van deze Golden Retrievers puppy’s is niet anders en kan dus bijzonder vroeg beginnen. Hun zachte bek en zachtaardig karakter is bijna onvindbaar in andere hondenrassen. Ze zijn bijzonder slim en gemakkelijk te trainen met positieve versterking. Je moet hen dus niet streng behandelen maar veel liefde en lof geven tijdens de training.

Wanneer je overweegt een crèmekleurige Golden Retriever puppy te adopteren, zal je snel merken dat de prijs sterk kan variëren. Wanneer je bij een fokker terechtkomt die zich specialiseert in Golden Retrievers zul je merken dat ze niet goedkoop zijn. Omdat deze honden best duur zijn, worden ze niet vaak aangeschaft als huisdier, maar eerder als showhond.

Crèmekleurige golden retriever puppy’s kunnen bijzonder harig zijn, waardoor het belangrijk is dat je hun vacht goed verzorgt. Als je jouw hond als puppy voorzichtig borstelt wanneer hij zich in jouw schoot nestelt, zal hij dit als volwassen hond gewoon gaan vinden. Dit is meteen ook een goede kans om na te gaan of zijn oortjes nog schoon zijn en zeker geen sporen van een beginnende infectie bevatten.

Met een goede verzorging en consequente training zal jouw crèmekleurige Golden Retriever puppy zich ontwikkelen in een lieve en gehoorzame hond die jou en jouw gezin nog vele jaren plezier zal bezorgen want zelfs terwijl ze oud worden, zullen ze speels blijven.

Je moet wel goed controleren dat jouw oudere Golden Retriever niet oververhit of uitgeput raakt. Want het probleem is dat als je het toelaat, ze bezig zullen blijven doorgaan tot ze er letterlijk bij neervallen. De gemiddelde leeftijd van een Golden Retriever is 12 tot 14 jaar.

Heb jij nog vragen of aanvullende tips over de crèmekleurige Golden Retriever puppy? laat dan hieronder jouw reactie achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.