golden retriever fokkerDe keuze voor een Golden Retriever moet met zorg gemaakt worden. Mensen moeten goed nadenken voordat ze beslissen om een Golden retriever in huis te nemen. Voor sommige mensen is het zelfs beter om te besluiten maar geen hond te nemen, dit is altijd beter dan later een hond terug te brengen naar de fokker of naar een asiel.

Net zoals andere hondenrassen hebben Golden Retrievers specifieke kenmerken en eigenschappen die dit ras uniek maakt. Hierover moet goed nagedacht worden zodat je hierop kan anticiperen wanneer je een Golden Retriever in huis neemt.

Een Golden Retriever fokker die echt begaan is met zijn honden is voor jou van onschatbare waarde omdat dit veel problemen zal voorkomen. Verantwoordelijke fokkers van Golden Retrievers zullen de unieke kenmerken van het ras kennen en daar ook rekening mee houden. Ze zullen hun uiterste best doen om bepaalde gezondheidsproblemen niet door te geven aan de volgende generatie en ervoor zorgen dat de volwassen honden in de best mogelijke omstandigheden leven zodat de puppy’s de best mogelijke start krijgen.

Het vinden van een verantwoordelijke en erkende fokker is een belangrijke stap in jouw zoektocht naar jouw nieuwe puppy. Het is vanzelfsprekend dat je geen Golden Retriever koopt bij een fokker waar de honden slecht behandeld worden. Wanneer puppy’s in afschuwelijke omstandigheden moeten leven zonder ooit een dierenarts te zien, mag je het zelfs nooit overwegen om daar een puppy te golden retriever kopen.

Dergelijke (brood) fokkers willen enkel winst maken en denken niet aan de gezondheid van de puppy en mishandelen eigenlijk hun honden. Zorg er dus voor dat je kiest voor fokkers die Fokkers die verantwoord fokken zich houden aan de adviezen en het fokreglement van de GRCN. Zij zullen hun uiterste best doen om je een gezonde en goed gesocialiseerde pup te verkopen.

Een goede fokker zal jou ook toelaten om de moederhond en andere honden te bekijken. Het hele nest samen observeren is ook heel belangrijk omdat je zo het karakter van de puppy’s live in actie kan zien. Stel gerichte vragen aan de fokker en bepaal welke antwoorden een fokker geeft en of dat met jouw idee overeen komt. Een goede, betrouwbare fokker zal jou ook voorzien van de nodige documenten die bewijzen dat jouw puppy gezond is. Het is aan te raden om te vragen naar de volgende documenten:

  • 1. De HD-uitslag van de ouderdieren
  • 2. De ED-uitslag van de ouderdieren
  • 3. Het controleformulier voor de ogen

Golden Retriever puppy’s worden gechipt tussen de 6e en 7e week waarna er voor de puppy’s een stamboom wordt aangevraagd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Voordat de puppy’s de moeder mogen verlaten, hebben ze hun eerste entingen gehad en zijn ze meerdere malen ontwormd. Daarnaast hoor je bij aankoop van de pup een Europees dierenpaspoort mee te krijgen.

Mensen zijn vaak impulsief wanneer ze iets kopen en denken niet lang en goed genoeg na over de gevolgen. Dit kan uiteraard ook gebeuren bij het kopen van een ongelooflijke schattige puppy. Vergeet niet dat dergelijke impulsieve beslissingen op lange termijn verkeerd kunnen uitdraaien. Wees geduldig en zorg ervoor dat je goed bent voorbereid op het samenleven met een Golden Retriever. Dit zal uiteindelijk in ieders belang zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.