Een Golden Retriever is een van de populairste hondenrassen. Ze zijn uitstekende familiehonden, geleidehonden of jachthonden. Laat het fantastisch uiterlijk je echter niet verblinden. Elke hond en dus ook een Golden Retriever heeft positieve en negatieve kenmerken.

Een Golden Retriever puppy kopen betekent dat jij jouw familie uitbreidt met een intelligente en zachtaardige viervoeter. Wees echter voorzichtig bij het kiezen van de fokker. Zorg ervoor dat je een verantwoordelijke en erkend fokker kiest die de gezondheid van zijn puppy’s als zijn prioriteit ziet.

Koop bij de juiste fokker

Wanneer je een puppy wilt kopen, moet je ervoor zorgen dat je de nodige informatie inwint over jouw fokker.  Zorg ervoor dat het contract tussen jullie duidelijk vermeld dat jouw puppy geen last heeft van bepaalde gezondheidsproblemen. Je moet ook goed weten hoeveel keer de moeder al heeft gebaard. Je wil ook een puppy kopen die al gesocialiseerd is.

Het Geslacht

De keuze van een reu of teef is heel persoonlijk. Het karakter kan een beetje verschillen maar uiteindelijk hangt het antwoord op deze vraag af van jouw persoonlijke voorkeur. Een reu is vaak wat groter en sterker dan een teefje en dat is iets waar je wel rekening mee houden. Echter ken ik genoeg teven die harder aan de lijn trekken dan een reu. Een teefje wordt gemiddeld om de 6-9 maanden loops, wat enig extra huishoudelijk werk met zich meebrengt.

Kleur

Golden Retrievers zijn doorgaans lichter van kleur wanneer ze net geboren zijn. Ze variëren in kleur van roomkleurig tot goud. De beste manier om te weten welke kleur ze zullen hebben wanneer ze volwassen zijn, is door hun oortjes te bekijken. De kleur van de oortjes is een goede indicator van welke kleur jouw volwassen hond zal hebben.

Persoonlijkheid

Bezoek meerdere fokkers en vraag de fokker altijd naar het karakter van de pup. Je kunt ook veel ontdekken over hun karakter door te kijken naar hoe de pups onderling en met hun moeder spelen. Wanneer je een nest met puppy’s bezoekt, is het belangrijk dat de pup zich laat vastnemen zonder dat hij enige vorm van agressie vertoond. Golden Retrievers moeten enthousiast zijn wanneer ze mensen zien en je hartelijk verwelkomen.

Gezondheid

Hieronder tref je acht punten aan om een gezonde pup te herkennen:

1. De pup is levendig, attent, opgewekt en heeft het een nieuwsgierige houding.

2. De pup heeft heldere ogen en komt er geen traanvocht uit.

3. De pup ziet er iets mollig, maar zeker niet tonrond uit.

4. De pup zit ruim in het vel en heeft het een soepele huid.

5. De pup heeft roze tandvlees en geen afgebroken tanden.

6. De pup heeft geen irritatie in het anale gebied, die kunnen duiden op diarree.

7. De pup heeft geen tekenen van huidirritatie, huiduitslag of externe parasieten.

8. De pup loopt niet mank en hijgt niet overdreven na wat inspanning.

Golden Retrievers zijn fantastische, mooie en intelligente honden. Ga niet over één nacht ijs, maar neem er de tijd voor. Indien je de juiste puppy kiest, zal je jaren plezier beleven aan jouw hond. Heb jij nog vragen of tips voor het kopen van een Golden retriever? laat dan hieronder je reactie achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.