Elke Golden Retriever heeft wel eens last van diarree. Diarree is een bijzonder vervelend iets, maar meestal toch vrij onschuldig. In sommige gevallen kan dit echter ook een ernstiger oorzaak hebben.

Een goede en evenwichtige voeding

In de meeste gevallen heeft diarree te maken met de voeding. Om diarree te voorkomen is het belangrijk jouw hond een goede en evenwichtige voeding te geven. Droogvoer is vaak de beste voeding voor een Golden Retriever. Deze voeding is het best afgestemd op de behoeften van uw hond en bevat alle stoffen die een hond nodig heeft om zich goed te ontwikkelen en het maag- en darmstelsel gezond te houden. Vaak zijn hondenbrokken echter ook niet goedkoop en laten vele baasjes zich verleiden om een goedkoop merk te kopen. Dit bevat echter vaak niet de juiste voedingsstoffen waardoor jouw Golden Retriever diarree kan krijgen. Het loont echt wel de moeite een beetje dieper in de buidel te tasten om jouw hond een kwaliteitsvolle voeding te geven. Ook verandering van voeding kan diarree veroorzaken. Als jouw hond zich dus prima voelt bij een bepaald soort hondenvoeding, blijf deze dan gebruiken.Diarree kan ook ontstaan doordat jouw Golden Retriever iets gegeten heeft wat hem niet bevallen is. Een Golden Retriever is een echte snoeper en het kan dan ook gebeuren dat hij “per ongeluk” iets van de keukentafel heeft gegraaid wat niet zo’n goede invloed heeft gehad op zijn maag-en darmstelsel.

Virussen of bacteriën

Jouw Golden Retriever kan ook diarree krijgen door bepaalde virussen of bacteriën. In dit geval gaat de diarree ook vaak gepaard met overgeven, bloederige of slijmerige ontlasting, verminderde eetlust en een algemene achteruitgang van zijn conditie. Merkt u deze symptomen op bij uw Golden Retriever, ga er dan zo snel mogelijk mee naar de dierenarts. Hij zal eventueel een bloedonderzoek uitvoeren of een onderzoek doen van de ontlasting om te bepalen over welk virus of welke bacterie het gaat en jouw hond aangepaste medicatie voorschrijven.

Parasieten

Ook parasieten kunnen er de oorzaak van zijn dat jouw Golden Retriever diarree heeft. Om dit te vermijden is het nodig jouw hond verschillende keren per jaar te ontwormen. Parasieten kunnen niet alleen gevaarlijk zijn voor jouw hond, maar kunnen ook besmettelijk zijn voor de mens. Vermoed je dat jouw hond een parasiet heeft, hou dan zijn stoelgang goed in de gaten. Vaak kan je hier al uit afleiden of jouw hond parasieten heeft. Bezoek zeker een dierenarts bij een vermoeden van een parasiet. Ook in dit geval zal de dierenarts een bloed- en/of stoelgangonderzoek uitvoeren en kan hij de nodige medicatie voorschrijven om de parasiet te bestrijden. Heeft uw Golden Retriever last van diarree, let er dan op dat hij voldoende drinkt. Houdt de diarree een paar dagen aan, breng dan zeker een bezoek aan de dierenarts.

Wil je nog meer informatie over de Golden Retriever?

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Golden Retriever? Kijk dan of mijn Golden Retriever handboek iets voor jou is. Lees Hier Meer Over Het Golden Retriever Handboek!  <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.