golden retriever adopterenIndien je overweegt om een Golden Retriever te kopen, dan is het een goede idee om meer te weten te komen over het ras. Teveel mensen adopteren een golden retriever zonder goed na te denken over de gevolgen.

Het kopen van een Golden Retriever is enorm spannend, maar het is belangrijk dat je ook goed voorbereid bent op deze belangrijke stap. Hieronder bespreek ik enkele van de stappen die je zeker niet mag vergeten.

Stap 1: Wees bereid om jouw hond de nodige beweging te bezorgen.

Het is ongelooflijk belangrijk dat wanneer je een Golden Retriever adopteert je bereidt bent om ervoor te zorgen dat hij/haar over de nodige lichaamsbeweging beschikt. Dit ras heeft de lichaamsbeweging nodig om zowel fysiek en mentaal gezond te blijven. Teveel mensen zorgen er niet voor dat hun Golden Retriever over voldoende lichaamsbeweging beschikt. Dit zorgt ervoor dat hun hond gedragsproblemen begint te vertonen. Zorg er dus voor dat je genoeg plaats hebt voor jouw hond en dat je van plan bent om hem zijn broodnodige beweging te bezorgen.

Stap 2: Besef dat Golden Retrievers geen waakhonden zijn

Veel mensen denken dat, omdat Golden Retrievers grote honden zijn, ze goede wachthonden zijn. Deze mensen zijn verkeerd en kopen een Golden Retriever voor de verkeerde reden. Deze honden hebben een zachtaardig en vriendelijk karakter en zullen vreemden eerder begroeten dan afschrikken. Het is een fantastisch huisdier maar geen goede wachthond.

Stap 3: Wees bereid hun vacht te verzorgen.

Het is belangrijk dat je bereidt bent vaak hun vacht te verzorgen en kammen wanneer je een Golden Retriever koopt. Hun vacht is normaalgezien behoorlijk lang wat het verzorgen van hun vacht op regelmatig basis echt noodzakelijk maakt. Indien je dit nalaat zal je hun haren overal in jouw huis vinden en zal de gezondheid van hun vacht snel achteruit gaan. Voordat je een Golden Retriever aanschaft is het dus belangrijk dat je de nodige spullen voor hun verzorging in huis haalt.

Stap 4 : Weet waar je koopt

Het is echt ongelooflijk belangrijk dat je weet waar je jouw hond aanschaft. Ga naar een erkend fokker met een goede reputatie. Deze fokkers zullen gezonde puppy’s hebben met een goede bloedlijn en zullen verantwoordelijker omspringen met hun dieren.

Stap 5: Bereidt jouw huis voor op hun komst

Het is belangrijk dat dit gedaan is voordat jouw puppy thuis komt. Zorg ervoor dat er geen dingen binnen zijn bereik rondslingeren waarop hij kan kauwen. Een bench en speelgoed beschikbaar hebben, is zeker aan te raden. Zorg er zeker voor dat zijn voedsel en water beschikbaar is.

Stap 6: Bereid iedereen in jouw huis voor op de komst van de puppy

Dit betekent dat iedereen moet beseffen dat er bepaalde veranderingen zullen plaatsvinden. Voor elk gezin is het een aanpassing indien er ineens een hond bijkomt. Zorg er dus voor dat iedereen weet hoe je verantwoordelijk met een hond omgaat. Heb jij nog vragen of tips voor het kopen van een Golden retriever? laat dan hieronder je reactie achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.