golden retriever fokkerDe Golden Retriever is momenteel een van de populairste hondenrassen en als je een wil kopen hoop ik dat je niet naar een gewone dierenwinkel gaat omdat winst hier centraal staat.

Ik hoop dat je een erkend fokker bezoekt omdat je er over het algemeen zeker van kan zijn dat de gezondheid en kwaliteit van hun honden centraal staat. Dit betekent niet dat je niet voorzichtig moet zijn als je naar een golden retriever fokker gaat, want rotte appels bestaan overal.

Daarom zal ik hieronder enkele zaken bespreken waar je de nodige aandacht moet aan besteden bij het bezoek aan de fokker.

Doe de nodige research

De eerste belangrijke actie die je moet uitvoeren wanneer je beslist om naar een fokker te gaan, is dat je de moeite moet nemen om te onderzoeken wat belangrijk is in een Golden Retriever. Voer onderzoek naar hun persoonlijkheid en gezondheid en op deze manier zal je over meer informatie zal beschikken die je zal helpen te bepalen indien je bij een respectabele fokker bent.

Vraag naar de documenten van de ouders

Wanneer je een goede en betrouwbare fokker zoekt, wil je er zeker van zijn dat de fokker alle documenten heeft met betrekking tot de ouders van zijn puppy’s. Veel Golden Retrievers hebben gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie en cataract daarom wil je er zeker van zijn dat de ouders deze problemen niet hebben. Een goede fokker zal zorgen dat hij niet kweekt met honden die deze symptomen vertonen en zal je met plezier de nodige documenten overhandigen. Indien hij deze documenten niet wil delen, mag je de fokker niet vertrouwen.

Zorg voor de honden

Een kwaliteitsvolle fokker zal goed zorg dragen voor de Golden Retrievers die hij kweekt en waar hij verantwoordelijk voor is. Hij zal vol trots praten over de puppy’s die hij bezit. Daarom zal hij met plezier alle informatie die hij heeft met jou delen. Zo zal hij met plezier praten over hun persoonlijkheid, gezondheid en verwezenlijkingen. Hij zal oprecht bezorgd zijn en al het mogelijke doen om zijn puppy’s gelukkig te maken en te houden. Dit zal je zien door hoe hij omgaat met zijn puppy’s. Observeer zijn gedrag rond zijn puppy’s dit dus goed.

Zoeken een goede thuis

De beste fokkers zullen ook geïnteresseerd zijn in jou en je gezin omdat ze willen dat hun puppy’s in een goede thuis terecht komen. Een fokker die geldgewin boven het geluk van een puppy plaatst, is geen goede fokker. Goede golden retriever fokkers zullen meestal ook de puppy terugnemen indien blijkt dat je er toch niet goed voor kan zorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.