verschillen golden retrievers en labradors retrieversIndien je de gele Labrador Retrievers bekijkt, zal je merken dat ze opmerkelijk veel gelijkenissen vertonen met de Golden Retrievers.

Beide rassen zijn enorm populair omdat ze zowel slim en lief zijn en veel mensen zullen beide rassen overwegen voordat ze een beslissing nemen over welk huisdier ze zullen kopen.

Hieronder zullen we de vergelijking maken tussen de Golden Retriever en de Labrador. Ik hoop dat dit jou helpt om te beslissen wat de beste keuze is voor jou en jouw gezin.

Vergelijkingen Tussen Golden Retrievers En Labradors

Hun geschiedenis

De Golden Retriever vindt zijn ontstaan in Schotland waar ze werden gekweekt om te helpen bij de jacht op vogels door de neergeschoten vogels terug te brengen. Men denkt dat de voorouders van de Labrador leefden in Newfoundland en nu uitgestorven zijn.

De vergelijking van hun karakter

Indien je probeert te beslissen welk ras het best past in jouw gezin, moet je het karakter van de gekozen honden vergelijken. Indien je dit doet voor de Labrador, zal je leren dat deze honden behoorlijk onafhankelijk, nieuwsgierig en dus graag op verkenning gaan. Het zijn ook echte waterratten in vergelijking met de doorsnee Golden Retriever. Golden Retrievers zijn kalmer en socialer. Ze bevinden zich graag in het gezelschap van mensen en krijgen graag alle aandacht. Ze zijn gekend voor hun wil om hun baasje te plezieren en zijn daarom gemakkelijk te trainen.

De Vacht

De kleur van vacht bij Golden Retrievers varieert van wit tot dieprood en hun neus is zwart. Labradors kan je vinden in de volgende kleuren: Chocolade, goud, zwart en reebruin. Ze hebben net zoals de Golden Retriever zwarte neuzen. Sommige van de reebruine labradors kunnen naarmate ze ouder worden een rozige kleur krijgen.

Fysieke Kenmerken

Golden Retrievers hebben een harige, borstelige staart. Hun vacht is waterafstotend wat hen helpt bij het zwemmen. Meestal hebben ze in een bepaalde mate een goudkleurige vacht. Labradors hebben zwemvliezen in hun pootjes en hebben een brede, sterke staart en hun vacht is waterafstotend. Dit zorgt ervoor dat ze echt goede zwemmers zijn. Houd er echter rekening mee dat er een grote verscheidenheid bestaat in hun vacht, bouw en kleur.

Verzorgingsbehoeftes

Dit zijn twee verschillende rassen en dus zal je merken dat de verzorging ook sterk verschilt. De vacht van Golden Retrievers is hariger en langer en hebben dus behoorlijk wat verzorging nodig. Labradors ruien enkele malen per jaar maar de vacht van Labrador is gemakkelijker te verzorgen omdat het haar korter is. De gevolgen van het ruien is ook minder dramatisch vanwege dat veel kortere haar.

Met deze vergelijking tussen de Golden Retriever en de Labrador zou je nu normaal over genoeg informatie moeten beschikken om te kunnen beslissen welk ras voor jou nu het meest geschikt is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.