oudere golden retriever
Foto: commons.wikimedia.org

Wanneer je een fantastische gezinshond wil, moet je zeker een Golden Retriever overwegen. Zoals met elk nieuw familielid moeten ze de regels leren kennen. Omdat dit enorm slimme honden zijn, duurt dit bij Golden Retrievers niet lang. Jongere maar ook oudere Golden Retrievers hebben al bewezen dat ze zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan nieuwe situaties, gewoontes en families.

Wanneer je een Golden Retriever zoekt, kan je het best eerst langsgaan bij fokkers. Fokkers hebben meestal nog oudere honden in hun bezit die niet langer kunnen winnen tijdens hondenshows of wedstrijden. Ze kunnen ook nog honden hebben die gebruikt werden voor het fokken en waarvan de fokker nu denkt dat ze hun beste tijd gehad hebben. Fokkers hebben ook een uitgebreid netwerk en weten beter dan wie ook wanneer een oudere hond beschikbaar is.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het kiezen van een oudere Golden Retriever. Zo zullen de meeste oudere honden zindelijk zijn en sommigen zullen zelfs volledig getraind zijn. Hun karakter laat hen bovendien toe om zich gemakkelijk aan te passen aan een nieuwe situatie. Dit neemt niet weg dat wanneer je een oudere Golden Retriever in huis haalt, je hem moet overladen met liefde en affectie zodat de mogelijke angst die gepaard gaat met zijn verhuis drastisch verminderd. Maak niet de fout om liefde te verwarren met onderdanigheid en je moet meteen duidelijk maken dat jij de baas bent.

Vergaar zoveel mogelijk informatie over de hond. Je moet goed weten waaruit zijn dieet bestond. Probeer te weten te komen aan welke routines hij gewend is. Dit is belangrijk maar niet altijd mogelijk indien je een hond uit het asiel haalt, want vaak is de vorige eigenaar niet bekend.

Honden uit het asiel zullen altijd grondig onderzocht moeten worden. Moeten ze ontwormt worden. Ze zullen de nodige vaccinaties gekregen hebben en ze zullen ook gesteriliseerd zijn. Laat onderzoeken of ze last hebben van bepaalde gedragsproblemen. Onderzoek of deze honden problemen hebben met kinderen, volwassen en/of andere honden en dieren.

Voordat je een Golden Retriever in huis haalt, is het belangrijk dat je hem eerst voorstelt aan alle gezinsleden. Dit is ook een goed moment voor alle gezinsleden om hun mening te geven over de hond. Slechts wanneer iedereen denkt dat het in huis nemen van een Golden Retriever een goed idee is, mag je overgaan tot de feitelijke koop. Bovendien moet je ook duidelijke richtlijnen en regels afspreken over het leven met een Golden Retriever. Indien iedereen op dezelfde golflengte zit, zullen er minder onenigheden en problemen zijn wanneer de Golden Retriever effectief bij jullie thuis rondloopt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.