Allergieën bij Golden Retrievers
Foto: http://petitepetpills.com/
Soms kan het gebeuren dat jouw Golden Retriever bepaalde allergieën heeft. Allergieën bij Golden Retrievers zijn in de meeste gevallen niet levensbedreigend, maar toch best wel vervelend. De twee belangrijkste allergieën waarmee een Golden Retriever te maken kan krijgen zijn huidallergieën en voedselallergieën. In dit artikel gaan we beide allergieën behandelen.

Huidallergieën

De wetenschappelijk naam voor dit soort allergieën is atopische dermatitis. Eigenlijk is dit een erfelijke afwijking van het afweersysteem die leidt tot allergieën. Hierdoor reageert de hond allergisch op verschillende invloeden van buitenaf zoals bijvoorbeeld huisstofmijt, wol, pollen, enz. Eén van de belangrijkste symptomen van dit soort allergie is jeuk. Deze jeuk kan overal op het lichaam voor ongemakken zorgen, maar komt het meeste voor op de poten, de snuit, onder de staart en in de oksel- en liesstreek. Een natuurlijke reflex van de hond is natuurlijk likken of krabben op de plaats waar het jeukt. Dit brengt echter vaak ontstekingen met zich mee waardoor de jeuk nog erger wordt. Een vervelend probleem dus. Merk je deze gedragingen bij jouw Golden Retriever? Ga er dan mee naar de dierenarts. Deze zal op basis van een huid- en/of bloedonderzoek de juiste diagnose kunnen stellen en hiermee ook kunnen bepalen aan wat de hond juist allergisch is. Wordt de diagnose van atopie inderdaad gesteld, dan is er een levenslange behandeling voor nodig. Dit is immers een erfelijke aandoening en kan niet zomaar met een zalfje verholpen worden. Eerst en vooral is het belangrijk de oorzaken van deze allergieën aan te pakken. Vermijd daarom met de hond de plaatsen waar de stoffen voorkomen waar hij allergisch voor is. Daarnaast kan de dierenarts bij de hond immunotherapie toepassen. Dit is een behandeling waarbij de hond een reeks inspuitingen krijgt om de overreactie op de allergenen af te remmen. Uiteraard kan de dierenarts u ook een zalf voorschrijven om de ergste jeuk wat te verminderen en die er ook voor zorgt dat de aangetaste huid niet gaat ontsteken.

Voedselallergieën

Bij voedselallergieën is jouw Golden Retriever allergisch aan bepaalde bestanddelen in zijn voeding, vaak dierlijke eiwitten of gluten. Een voedselallergie kan zich op alle leeftijden ontwikkelen, maar vaak zien we dit bij jonge dieren. Dit soort allergie kan zowel voor symptomen zorgen op de huid of in het maag- en darmstelsel. Vermoed je dat jouw Golden Retriever een voedselallergie heeft, ga er dan mee naar de dierenarts. Deze zal jouw hond op een eliminatiedieet zetten. Dit is een testdieet waarbij de hond een tijdje enkel deze zaken mag eten die hij voordien nog niet heeft gegeten. Hiermee wordt de kans op een allergische reactie verkleind. Wanneer de resultaten hiervan goed zijn, worden gaandeweg voedingsstoffen aan het dieet toegevoegd. Steken de allergieën na een bepaald voedingsmiddel weer de kop op, dan kan aan de hand hiervan bepaald worden welk voedingsmiddel deze allergieën teweegbrengt.

Wil je nog meer informatie over de Retriever?

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Golden Retriever? kijk dan of mijn Golden Retriever handboek iets voor jou is. Lees Hier Meer Over Het Golden Retriever Handboek!  <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier! Probeer het boek 60 dagen uit…bevalt het je niet…dan krijg je je geld direct terug. Honderden baasjes zijn je al voorgegaan.

    1 Response to "Allergieën Bij Golden Retrievers – Welke Zijn Het En Wat Kun Je Eraan Doen"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.