voor en nadelen van Golden Retrievers

Een Golden Retriever in huis heeft zo zijn voor-en nadelen. Als je goed over de aanschaf van een Golden Retriever hebt nagedacht en alle voor- en nadelen vooraf op een rijtje hebt gezet, dan zal je merken dat het één van de beste beslissingen was die je ooit hebt genomen.

Een Golden Retriever in huis is een meerwaarde voor het hele gezin. Het is een hond met een heel vriendelijk en zachtaardig karakter die heel loyaal is aan zijn baasje.

Voordelen

Heb je er ooit al eens aan gedacht dat jouw Golden Retriever jouw gezondheid en algemene mentale toestand ten goede kan komen?

Een Golden Retriever is een actieve hond die heel wat lichaamsbeweging nodig heeft. Ook sommige baasjes zijn gebaat met wat extra beweging. Door heel wat omstandigheden (of excuses) komt dit er vaak niet van: te weinig tijd, te moe, te slecht weer om buiten activiteiten te doen, enz.

Met een Golden Retriever in huis heb je voortaan geen excuus meer om in jouw luie zetel te blijven hangen. Tijd moet je maken. Alles hangt ervan af waar je jouw prioriteiten legt. Als je tijd hebt om een uur naar de TV te zitten staren, dan heb je ook tijd om een uurtje wat lichaamsbeweging te doen. Als je moe bent, zorgt jouw Golden Retriever er wel voor dat je de nodige energie vindt om toch op stap te gaan. Weer en wind? Jouw Golden Retriever zorgt ervoor dat je eens lekker kan uitwaaien.

Met een Golden Retriever ben je nooit meer eenzaam. Zijn aanhankelijk karakter zorgt ervoor dat hij jouw beste maatje kan worden. Hoe je het ook draait of keert, een Golden Retriever in huis zorgt voor gezelligheid.

Ook als het mentaal wat minder met jou gaat en je in niets zin hebt, zorgt jouw Golden Retriever ervoor dat je buiten moet komen. Je hebt bovendien een verantwoordelijkheid ten opzichte van jouw hond om op een gedreven manier verder te gaan.

Ook voor kinderen is een Golden Retriever een zegen in huis. Geen gezeur meer dat ze zich vervelen, jouw Golden Retriever is immers altijd wel bereid tot een spelletje. Bovendien brengt een hond jouw kinderen ook verantwoordelijkheidszin bij.

Nadelen

Het grote nadeel van een hond in huis is dat je er altijd en overal rekening moet mee houden. Het beperkt voor een groot deel jouw vrijheid.

Jouw huis zal er ook niet meer altijd zo netjes uitzien als voor de komst van jouw harige viervoeter.

Een specifiek nadeel van de Golden Retriever is dat je niet meteen een waakhond in huis hebt genomen. Hij zal je wel waarschuwen wanneer iemand te dicht bij jouw huis komt, maar vaak loopt hij de mensen al kwispelend tegemoet.

Een Golden Retriever in huis heeft echt wel meer voordelen dan nadelen. Denk toch vooraleer je een Golden Retriever in huis haalt goed na over de voor-en nadelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.