Golden retriever bewegingEen Golden Retriever is een hond die veel beweging nodig heeft. Het is een hondenras met een heel groot uithoudingsvermogen.

Als we even terug de geschiedenis ingaan leren we dat de Retriever in de 19de eeuw vooral gebruikt werd tijdens de jacht. Hierbij was onder meer een groot uithoudingsvermogen heel belangrijk.

De pup van jongs af aan goed leren bewegen

Het is van kleins af aan al belangrijk dat een Golden Retriever genoeg beweging heeft. Dit is niet alleen nodig om zich sociaal te leren gedragen en om zijn energie kwijt te kunnen, maar het is ook goed voor de correcte ontwikkeling van zijn gewrichten. Begin hiermee echter rustig aan. Het is af te raden een pup jonger dan vier maanden mee te nemen op lange wandelingen.

Het is beter hem te laten bewegen op zijn eigen tempo. Een overbelasting van de gewrichten op jonge leeftijd kan immers later problemen veroorzaken. Hou ook goed de bewegingen van jou pup in de gaten: laat hem niet te veel springen en zeker niet op harde oppervlakken. Na deze vier maanden kan je geleidelijk aan de wandelingen opbouwen. Je zal zien dat jouw Golden Retriever echt wel zal genieten van al deze lichaamsbeweging.

Spelen met een Golden Retriever

Een Golden Retriever is heel intelligent, leert snel en onthoudt ook goed. Bovendien wordt hij er erg trots van als hij zijn baasje kan tevreden stellen. Het is dan ook een plezier om hem spelletjes aan te leren. Dit is niet alleen plezierig voor het baasje, maar ook de Golden Retriever geniet ervan om nieuwe dingen aan te leren. Golden Retrievers zijn dan ook heel geschikt voor gehoorzaamheidstraining, agility, canicross, apporteren, enz.

Hoeveel moet mijn Golden Retriever bewegen?

Een volwassen Golden Retriever heeft op zijn minst een uur intensieve beweging nodig per dag. Jouw eigen interesses spelen dan ook een grote rol bij de overweging een Golden Retriever in huis te nemen. Hou jij zelf helemaal niet van beweging en blijf je liever thuis dan lange wandelingen te maken, dan zal jouw Golden Retriever zich helemaal niet gelukkig voelen.

Ben je een actief persoon die er graag op uit trekt, samen met de hond, dan zal jouw Golden Retriever zich bij jou in zijn nopjes voelen. Water in de buurt is ook altijd interessant. Een Golden Retriever vindt het immers geweldig om te zwemmen. Helemaal leuk wordt het voor hem als hij iets mag apporteren vanuit het water! Steek dus voldoende tijd in beweging met jouw Golden Retriever, jullie zullen er beiden baat mee hebben!

Heb jij nog aanvullende tips of vragen die gaan over de beweging bij golden retrievers? laat dan hieronder je reactie achter.

    1 Response to "Beweging: Belangrijk Voor Een Golden Retriever"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.