golden retriever puppy trainingEen Golden Retriever is al vele jaren de favoriete hond in de meeste gezinnen. Hun sociaal gedrag en kalm karakter maakt van hen een ideale gezinshond.

Uiteraard dienen deze honden wel getraind te worden om deze karaktertrekken goed te ontwikkelen. Hun training begint van zodra je de puppy in huis haalt.

1) Zindelijkheidstraining

De eerste stap in de training van jouw puppy is de zindelijkheidstraining. Een goede manier om dit te doen, is door gebruik te maken van een bench. Dit zal jouw puppy leren om zijn blaas onder controle te houden tot je hem uit zijn bench laat want honden hebben doorgaans geen ‘ongelukjes’ waar ze slapen.

Haal jouw puppy uit zijn bench en wandel met hem naar een plaats waar hij zijn behoefte mag doen. Blijf stil staan als je pup pogingen doet om zijn behoefte te doen. Golden retrievers zijn van nature erg attent en snel afgeleid. Alle bewegingen die je maakt kunnen je pup dus afleiden en verhinderen dat hij zijn behoefte doet.

Je moet jouw puppy uiteraard uitbundig belonen met affectie of hondensnoepjes wanneer hij zijn behoefte gedaan heeft waar jij wil. Wanneer je je pup op deze manier beloond, zal dat hem aansporen zich steeds op deze wijze te gedragen.

Je kan jouw hond ook aanleren dat hij op bepaalde dingen niet mag kauwen. Honden, net zoals baby’s, verkennen hun wereld door dingen in hun mond te stoppen. Dit betekent niet dat jouw puppy mag kauwen en knabbelen op dingen die van jou zijn. Deze regel is ook van toepassing als jullie aan het spelen zijn.

Tijdens de training van jouw Golden Retriever zal hij leren dat het ok is om te bijten op tennisballen en andere speeltjes maar dat schoenen, kledij en meubelen niet aangeraakt mogen worden.

2) Verlatingsangst

Wanneer jouw puppy alleen gelaten wordt, zal zijn verlatingsangst opspelen en zal zijn neiging om te kauwen nog meer op de voorgrond treden. Het is dan belangrijk dat er voldoende speeltjes waarop hij kan kauwen klaarliggen. Indien je ziet dat jouw puppy aandacht heeft voor jouw schoenen, neem ze dan weg en geef de puppy een speeltje of een bal in de plaats.

Indien je jouw puppy liefdevol toespreekt wanneer je hem de speeltjes geeft zal hij snel beseffen dat het van hem verwacht wordt dat hij zich met de speeltjes bezighoudt. Alhoewel het trainen van een Golden Retriever gemakkelijker is dan bij bijna elk ander ras, zal je toch nog steeds geduldig en consequent moeten blijven.

3) Socialisatie

De socialisatie van jouw Golden Retriever is enorm belangrijk en elke training moet de socialisatie van jouw hond met mensen en honden inhouden. Socialisatie van je pup is een proces waarbij je puppy leert omgaan met dieren en mensen. Als je wilt dat je Golden Retriever pup een gelukkig bestaan heeft, dan moet je pup laten wennen aan alles wat zich in en buiten je huis voordoet.

Het trainen van jouw Golden Retriever puppy is een aangename en lonende taak. Ik garandeer je dat indien je deze 3 stappen correct uitvoert je een lang en gelukkig leven zal leiden met jouw puppy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.