Het kopen van een puppy is een gigantische verantwoordelijkheid en vergt een levenslang engagement. Het is misschien wel de beste beslissing die je ooit zal nemen. Het kiezen van een Golden Retriever verschilt eigenlijk niet van het kiezen van een puppy van een ander ras. De eerste stap is jezelf informeren en een betrouwbare Golden Retriever fokker vinden.

Hoe Herken Je Een Betrouwbare Fokker?

Een goede fokker is iemand die om zijn honden geeft en niets te verbergen heeft. Een betrouwbare Golden Retriever fokker geeft je een stamboom waarin de ouders, de grootouders en de overgrootouders zijn vermeld.

Een verantwoordelijke fokker zal NIET:

  • zijn puppy’s verkopen op een vlooienmarkt
  • zijn puppy’s constant in een kooi houden
  • 50 euro vragen voor zijn puppy’s
  • fokken met honden waarvan ze weten dat ze gezondheidsproblemen hebben

Een verantwoordelijke fokker zal WEL:

  • Beide ouders op zijn domein hebben
  • Zijn puppy’s in een afgesloten, propere en hygiënische ruimte houden
  • De toekomstige eigenaar uitleggen wat het betekent een puppy te nemen.
  • Begrijpen dat je pas na enkele bezoeken een beslissing neemt.
  • De toekomstige eigenaar vragen stellen over huis, werk, en levensstijl om zo een beeld te kunnen vormen van zijn levensstijl en  persoonlijkheid.
  • De toekomstige eigenaar toelating geven om alle puppy’s in het nest te observeren.

Er zijn Golden Retriever fokkers die alleen maar denken aan hoe ze zo snel en gemakkelijk mogelijk geld kunnen verdienen aan hun puppy’s. Ze besteden geen enkele aandacht aan de tekortkomingen van de ouders en kunnen zo een nest bezitten waar alle puppy’s last hebben van heupdysplasie.

Zorg er dus voor dat de puppy die je kiest, beschikt over alle nodige documenten die bewijzen dat de puppy gezond is. Zorg er ook voor dat je goed weet wat je zoekt in een puppy. Observeer de interactie van de puppy’s in hun nest. Observeer hoe de puppy’s met elkaar spelen. Als een puppy naar jou toekomt, moet hij na enkele minuten spelen, terugkeren naar zijn broertjes en zusjes.

Puppy’s die niet spelen met hun broertjes of zusjes zullen wellicht niet de beste keuze zijn om te kiezen. Puppy’s die minstens 7 weken oud zijn, zullen nieuwsgierig, vriendelijk en veel vertrouwen hebben in mensen. Ze zullen in je schoot willen liggen, ze zullen aan je kleren trekken maar uiteindelijk zullen ze wanneer ze genoeg hebben van jouw aandacht terugkeren naar hun broertjes en zusjes in het nest.

Spendeer tijd met elke puppy afzonderlijk. Zo kan je zien of de puppy zijn gedrag wijzigt wanneer hij uit zijn veilige omgeving gehaald wordt. De pestkop in het nest kan dan plots heel onderdanig en verlegen worden. Daartegenover staat dat de meest verlegen puppy in jouw gezelschap plots volledig kan ontbolsteren. Het kan gebeuren dat een verlegen puppy zich in jouw gezelschap ontwikkelt tot de perfecte speelkameraad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.