De Golden RetrieverDe Golden Retriever is van oorsprong gefokt om te helpen bij de jacht. Het is een medium tot grote hond met een brede kop, een brede muil, grote en donkere ogen en korte oren die tegen hun kaken hangen.

Hun vacht is waterafstotend met sluik haar en een bijzonder harige staart, buik, nek en poten. De vacht van de Golden Retriever varieert tussen goud en roomkleur. Enkele witte haren, op borst alleen zijn toegestaan. De schofthoogte van reuen is 56-61 cm en teven: 51-56 cm.

Karakter Van De Golden Retriever

Het karakter van de Golden Retriever wordt vaak en terecht bewierookt want het is een lieve hond die zich doorgaans goed gedraagt en bovendien enorm intelligent is. De Golden Retriever wil de vriend van iedereen zijn en is de perfecte hond voor gezinnen met kinderen omdat ze heel geduldig zijn.

Maar ook voor volwassenen zijn ze het perfecte gezelschap omdat Golden Retrievers van nature hun leider willen plezieren. Hierdoor zijn behoorlijk makkelijk te trainen en net daarom zijn het ook populaire honden in hondenwedstrijden. Het is belangrijk dat je lief maar vastberaden bent want een Golden Retriever heeft behoefte aan leiderschap. Indien dit er niet is, kan een Golden Retriever destructief gedrag vertonen omdat hij niet voldoende mentale en fysieke uitdagingen ervaart.

Zodra een Golden Retriever beseft dat jij de leider bent, zullen ze je met plezier gehoorzamen. Vanwege al deze kwaliteiten is de Golden Retriever geen goede waakhond. Vreemden zullen dan wel begroet worden met luid geblaf, maar van zodra ze dichterbij komen zal de Golden Retriever beginnen kwispelen en vreemden verwelkomen met een lik. Deze hond zal dus niet meteen inbrekers afschrikken.

Een golden Retriever houdt van water en is een uitstekende drugs –en jachthond omdat ze zo gemakkelijk te trainen zijn en zich dus nuttig kunnen maken.

Gezondheidsproblemen

Dit ras is wel vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen. Hartproblemen, kanker, heupdysplasie, huidallergieën en oogziektes komen jammer genoeg vaak voor. Ze verdikken bovendien gemakkelijk en daarom wordt het afgeraden om jouw Golden Retriever de vrije keuze te geven. Vrije keuze betekent dat het voer altijd klaar staat voor jouw hond.

Overgewicht bij een Golden Retriever zal de mogelijke gewrichtsproblemen erger maken. Golden Retrievers hebben wel de nodige verzorging nodig en zullen vaak geborsteld moeten worden. Gebruik een stevige borstel die hun dikke ondervacht bereikt en zo klitten verwijderd. Ze ruien het ganse jaar maar dit piekt vooral in de lente en de herfst. Het regelmatig borstelen van hun vacht, zal dit ruien tot een minimum beperkt. Golden Retrievers leven gemiddeld tussen de 10 en 12 jaar.

Golden Retrievers kunnen leven op een appartement indien ze voldoende en lang genoeg uitgelaten worden.Toch raad ik iedereen aan om een omheinde tuin te hebben. Ze hebben dus nood aan lange wandelingen en kunnen gemakkelijk met je meelopen wanneer je gaat fietsen. Ze zullen bovendien genieten van  allerlei spelletjes en speeltjes. Ze zullen blijven apporteren zolang je de bal blijft gooien. Het voordeel is natuurlijk wel dat je een rustig huisdier hebt wanneer je terug thuis bent. Golden Retrievers houden van water. Gooi dus ook dingen in het water dat ze moeten apporteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.