beweging voor de golden retriever
Foto: www.totallygoldens.com

Beweging voor de golden retriever is heel belangrijk. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen. Met alleen een klein blokje om, kom je er niet met een golden retriever. Deze sportieve en actieve hond moet elke dag een grote wandeling maken.

Mijn honden zijn de hele dag los op het land en bewegen veel door achter elkaar aan te jagen. Ook ga ik regelmatig met ze naar het bos.

Daar rennen ze tot ze nog net genoeg energie over hebben om rustig slappend de auto te bereiken. Sommige mensen beletten hun pups te veel te bewegen. Mijn pups konden altijd ravotten tot ze erbij neervielen. Wel zorgde ik ervoor dat als ze wilde slapen, ze dat ongestoord konden. Ik geef mijn pups geen gerichte bewegingsoefeningen tot ze zes maanden oud zijn.

Een golden retriever kan vanzelfsprekend ook op fietstochtjes mee. Er zijn dan wel een paar dingen die je daarbij in het oog moet houden. Als eerste mogen honden onder de een jaar niet naast de fiets meedraven. Ten tweede moet je nooit sneller fietsen dan in een tempo dat je hond in gewone draf kan bijbenen.

Ten derde moet de conditie van je hond langzaam worden opgevoerd. Eerst kleine stukjes en dan pas grotere afstanden. Als laatste is het afleggen van erg lange afstanden niet erg goed voor de voetzolen van de hond. Een hondenvoet is net voor zeer veel intensief lopen op een harde ondergrond gebouwd.

Daarnaast zijn ze dol op apporteren en zwemmen. vooral als je ze combineert. Er zijn daarnaast nog verschillende sporten die je met je golden retriever kunt uitoefenen. Gehoorzaamheid, agility, canicross , flyball, dogydance, dogfrisbee etc. Heb jij nog aanvullende tips of vragen die gaan over de beweging bij golden retrievers? laat dan hieronder je reactie achter.

    1 Response to "Beweging Voor De Golden Retriever"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.