De ogen schoonmaken van je Golden Retriever, zijn vacht verzorgen, nagels knippen enz. het hoort allemaal bij de verzorging van jouw Golden Retriever. Neem hier dan ook uitgebreid de tijd voor, want een goed verzorgde hond voelt zich beter en is meteen ook een blije, aangename hond.

Tranende ogen kunnen heel vervelend zijn voor jouw Golden Retriever. Bovendien vormt dit vaak korstjes in de ooghoeken of krijgt hij hierdoor roodbruine strepen onder zijn ogen. Naast het feit dat deze korstjes vervelend zijn voor jouw Golden Retriever, geeft hem dit ook een onverzorgd uiterlijk.

De oorzaak van geïrriteerde ogen

Een gezond oog is helder en heeft bijna geen afscheiding. Merk je toch afscheiding of korstjes in de ooghoeken van jouw Golden Retriever is er iets mis met zijn ogen. Het kan een onschuldig stofje of haartje zijn in zijn oog, maar het kan ook een ernstiger probleem zijn.

Net als mensen kunnen ook Golden Retrievers oogontstekingen krijgen. Een oogontsteking is heel besmettelijk. Als het ene oog er nog helder uitziet, kan dit op een paar uur ook ontstoken geraken. Bovendien kan de hond deze oogontsteking zelf erger maken door de krabben of ergens tegenaan te schuren.

Een oogontsteking kan ontstaan doordat jouw Golden Retriever iets in zijn oog heeft gekregen dat gaat ontsteken: wat stof, een haartje enz. maar een oogontsteking kan ook ontstaan door schimmels, bacteriën of virussen. Meestal merk je zelf wel of het gaat om een ernstige ontsteking. Naast korstjes en overtollig traanvocht zijn de ogen meestal ook rood en wat gezwollen en geven ze vaak een etterachtige vloeistof af. Vermoed je dat jouw Golden Retriever een ernstige ooginfectie heeft, raadpleeg dan een dierenarts.

Symptomen van geïrriteerde ogen en de ogen schoonmaken

Ogen die enkel geïrriteerd zijn en waarbij geen sprake is van een echte ontsteking, geven ook best wel een vervelende symptomen. Er kunnen zich korstjes vormen in de ooghoeken van jouw Golden Retriever. Dit zal hem een vervelend gevoel bezorgen.

Deze kunnen jeuk en irritatie geven waardoor hij vaak met zijn hoofd langs iets gaat schuren of met zijn poot in zijn ooghoek zal proberen te wrijven. Dit kan hem echter nog meer irritatie bezorgen. Het is daarom belangrijk dat je jouw Golden Retriever een handje helpt met dit probleem.

Je kan de ogen van je Golden Retriever schoonmaken door met gekookt (en daarna wat afgekoeld) water en een wattenstaafje of een doekje de korstjes wat zachter te maken, waarna je ze probleemloos en zonder pijn kan verwijderen.

Bij honden met een bleke vacht kan je ook vaak traanstrepen zien. Deze roodbruine strepen zijn het gevolg van het traanvocht dat langs de ogen loopt. In dit geval kan je de ogen schoonmaken met een speciaal product.

Naast het schoonmaken van de ogen van jouw Golden Retriever is het ook belangrijk de ogen schoon te houden. Zie je overtollig traanvocht, dep dit dan droog met een doekje. De ogen schoonmaken van jouw Golden Retriever zou een dagelijkse routine moeten worden om korstjes en traansporen te vermijden.

    1 Response to "Hoe Kan Ik De Ogen Schoonmaken Van Mijn Golden Retriever?"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.