Vachtverzorginvachtverzorging golden retrieversg van de golden retriever is even eenvoudig of ingewikkeld als je het zelf wilt maken. Als je je golden retriever puur als huisdier houdt, moet hij schoon, netjes en zonder klitten rondstappen.

Dit kan je bereiken door je hem zo nu en dan eens te baden en hem regelmatig te borstelen en te kammen. Een golden retriever moet in bad als zijn vacht de natuurlijke glans heeft verloren of als hij minder fris ruikt dan normaal.

Golden retrievers zijn opvallend vrij van typische hondengeurtjes, maar als ze ouder worden wordt hun natuurlijke geur toch iets indringender.

Het wassen van een golden retriever is niet heel spannend. Eerst moet hij in het bad of onder de douche, waar zijn vacht door en door nat gemaakt wordt. Vervolgens breng je de shampoo aan.

Begin bij het hoofd en werk de shampoo diep in zijn vacht, in de richting van zijn staart. Laat de shampoo ongeveer drie tot vier minuten in de vacht en spoel die dan volkomen uit.

Dit is belangrijk want als er shampoo achterblijft in zijn vacht dan dat niet alleen zijn vacht mat maken, maar ook huidirritaties veroorzaken.

Besteed extra aandacht aan de onderkant van je hond en aan de binnenkant van de benen, waar de shampoo zich verzameld tijdens het afspoelen.

Voor het drogen kan je een haardroger gebruiken, maar er zijn golden retrievers die dit beslist niet willen. Belangrijk is wel dat als je een föhn gebruik je je hond eerst handdoek droog maakt.

Heb jij nog vragen of tips over de vachtverzorging van golden retrievers? laat dan gerust hieronder je reactie achter.

    4 replies to "Alles Over Vachtverzorging Van De Golden Retriever"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.