tips verzorging golden retrieversBij het verzorgen van golden retrievers komt veel meer kijken dan het alleen wassen en en borstelen van je hond. In het geval van puppy’s, wil je weten wanneer en hoe vaak je je puppy daadwerkelijk kunt wassen.

De rest van deze tips over het verzorgen van je golden retriever gaan over hoe je je hond gezond en mooi houdt, in plaats van alleen maar de focus te leggen op het wassen en en borstelen van zij vacht.

Er is niet echt een vast tijdschema voor hoe vaak je een golden retriever kunt wassen, maar meer is over het algemeen niet beter. Als je hem regelmatig wast, kun je eigenlijk zijn huid beschadigen door ze uit te drogen.

Omdat golden retrievers graag door de modder en het water lopen, zullen er momenten zijn dat je hem absoluut moet wassen, tenzij je besluit dat je in een met modder versierd huis wilt leven. J

Maar over het algemeen zal het wekelijks borstelen en kammen van zijn vacht hem schoner houden dan te wassen.  Neem ook de tijd om zijn oren regelmatig te controleren. Golden retrievers zijn door hun lange oren gevoeliger voor oorontstekingen.

Als de hond geen last heeft van zijn oren, kunt u er ook beter niet aankomen. Maak er dus geen gewoonte van om wekelijks de oren te reinigen. Het natuurlijke evenwicht van ee golden retriever is over het algemeen prima in staat om het oor in balans te houden.

Voor het knippen van de nagels kun je als stelregel het beste aanhouden dat wanneer je hond in rechte stand staat, de nagels de grond net of net niet mogen raken. Wanneer dat het geval is, hoef je zijn nagels niet te knippen. Raken de nagels de grond en staan de tenen scheef of omhoog, dan zijn de nagels te lang. Om de nagels van je golden retriever te knippen heb je een scherpe nagelschaar nodig. Deze zijn in verschillende vormen te verkrijgen bij je dierenarts.

Het verzorgen houdt ook in dat je zijn tanden moet poetsen. Begin met het tanden poetsen al vanaf jonge leeftijd (tussen 8-12 weken) zodat ze het als een normale behandeling beschouwen. Tijdens het poetsen dien je de buitenkant van de tanden en kiezen in de bovenkaak en met name de achterste kiezen goed te poetsen. Dit kun je doen met een vingertandenborstel of een gaasje die om je vinger is gewikkeld.

Heb jij nog vragen of aanvullende tips over het verzorgen van golden retrievers? laat het ons dan weten door hieronder je reactie achter te laten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.