puppy of volwassen golden retrieverIedereen in het gezin is het er eindelijk mee eens en de beslissing is genomen: jullie willen een Golden Retriever kopen. Nu moeten jullie nog wel beslissen of jullie een puppy of een volwassen hond willen.

Iedereen heeft ongetwijfeld al positieve en negatieve verhalen gehoord over honden uit het asiel. Enerzijds kan je een fantastische hond een tweede kans geven maar anderzijds kan het ook gebeuren dat je een hond in huis neemt met allerlei mentale en fysieke problemen.

Echter, een Golden Retriever die je al in huis hebt sinds hij/zij nog een puppy was, kan dezelfde problemen beginnen te vertonen op latere leeftijd. De vraag blijft dus welke hond voor jouw gezin het meest geschikt is, een puppy of een volwassen hond?

Het antwoord hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur en het gezin. Indien je jonge kinderen hebt, kan een volwassen Golden Retriever ideaal zijn. Bij een oudere hond kan je bijvoorbeeld perfect voorspellen hoe hij zal reageren wanneer hij in bepaalde situaties terechtkomt. Deze voorspelbaarheid is uiterst belangrijk wanneer je kleine kinderen hebt.

Sommige hondenrassen hebben honden die slechts luisteren naar 1 persoon, maar dit is zeker niet het geval bij Golden Retrievers. Deze honden zijn net zo vriendelijk tegen alle gezinsleden en vreemden en zullen luisteren naar iedereen in jouw gezin. Dit betekent ook dat Golden Retrievers zich gemakkelijk zullen aanpassen aan nieuwe eigenaars en een nieuw huis.

Gezinnen met oudere kinderen die de tijd en het geduld hebben om voor een puppy te zorgen, zullen hier heel veel plezier aan beleven. Het karakter van een pup is nog redelijk goed te sturen en daarnaast kan je de hond zien opgroeien.  Het trainen en verzorgen van een puppy is bovendien een uitstekende manier om kinderen verantwoordelijkheid bij te brengen.

Een oudere Golden retriever kan ook een goede keuze zijn omdat hij in de regel qua karakter al zijn gevormd. Daarnaast heeft hij al van de elementaire basisopvoeding genoten, is hij zindelijk en heeft de puberstreken achter de rug. Oudere honden passen zich doorgaans ook goed aan de nieuwe omstandigheden aan. De band die je met een oudere hond opbouwt kan bovendien even sterk worden als de band die je opbouwt met een pup.

Doe echter de nodige research wanneer je overweegt een Golden Retriever te kopen. Zoek een erkende fokker met een goede reputatie of ga langs bij een asiel die puppy’s beschikbaar hebben. Of je nu kiest voor een puppy of een volwassen Golden Retriever, beide zullen een verrijkende en aangename aanvulling zijn op het leven van jou en je gezin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.